Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Regeringen fremlagde den 3. februar 2022 et nyt medieudspil

Bird & Bird
07/02/2022
Regeringen fremlagde den 3. februar 2022 et nyt medieudspil
Bird & Bird logo
I udspillet lægges der op til, at der fra myndighedernes og lovgivers side skal være et stort fokus på den digitale medieudvikling. De lokale og regionale medier skal herunder styrkes, der skal være et øget fokus på at sikre demokratisk kontrol af Tech-giganterne, samt et øget fokus på de unge og på at få tilvejebragt mere dansk indhold.

Et helt centralt budskab under fremlæggelsen var intentionen om at sikre demokratisk kontrol af Tech-giganterne. Regeringen vil med henblik herpå officielt anmode Tech-giganterne om at dele oplysninger om deres algoritmer og deres effekt på det danske samfund og kultur. Der skal etableres gennemsigtighed og et stærkere samarbejde med Tech-giganterne.


Danmark skal efter regeringens ønske have et øget fokus på Tech-giganternes regulering af danske public service-mediers indhold, så medier, der er omfattet af medieansvarsloven, ikke kan få slettet deres indhold på digitale platforme. Samtidig skal de danske public service-medier, samt lokale og regionale medier styrkes, så de sikres en mere fremtrædende rolle, og således at de bliver mere relevante og let tilgængelige på digitale enheder såsom Apple TV og Android TV.


Regeringen foreslår endvidere, at streamingtjenesterne skal betale et kulturbidrag på 5 % af deres omsætning i Danmark. Bidraget skal sikre en større public service-pulje og et større tilskud til danske film, og produktion med dansk særpræg.


DR og DR’s digitale public service-tilbud og platforme foreslås ydermere styrket og gjort mere tilgængelige og relevante for unge. Regeringen lægger også op til, at den politiske udpegning af bestyrelsesmedlemmer skal ophøre, så DR får en stærk og uafhængig bestyrelse. De lokale og regionale medier skal endvidere ifølge udspillet have en større andel af mediestøtten. De skal herunder støttes i deres digitale tilpasning, samt styrkes via tilpasning af mediestøtten. Ydermere foreslår regeringen, at mediestøtten skal revideres, så det bliver nemmere at få tilskud til billeder, lyd, innovation og mindre kvalitative medier.


Slutteligt foreslår regeringen, at der skal rettes et øget fokus på unge og deres rettigheder, håndhævelsen heraf og medieansvar. Regeringen foreslår blandt andet en medieombudsmand, og at bloggere og influencere skal kunne pålægges et redaktørlignende ansvar.

Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Engagerede og digitalt orienterede jurister med interesse for selskabskontrol
Erfaren jurist eller advokat til spændende job i luftfart
Jurist til finansieringsselskab
2 advokater eller 2.–3. års advokatfuldmægtig indenfor konkursret og/eller erhvervsret (genopslag)
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted