Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Parcelhusreglen – Betingelserne for skattefrit salg af din bolig

Parcelhusreglen – Betingelserne for skattefrit salg af din bolig
NJORD Lawfirm logo
Udgangspunktet for beskatning af fortjeneste ved afståelse af fast ejendom er, at gevinsten skal medregnes til den skattepligtige indkomst. Når du derimod sælger din egen bolig, så er fortjenesten ofte skattefri, hvis følgende to betingelser er opfyldt:

For det første
Så skal ejendommen have tjent som bolig for dig og/eller din husstand i hele eller en del af den tid, hvor du har ejet boligen. Hvorvidt der er tale om et varigt ophold beror på en bedømmelse af de faktiske omstændigheder, hvor der blandt andet lægges vægt på:

  • Tilbageflytning til tidligere oprindelige adresse
  • Om du rent faktisk har opholdt dig i boligen
  • At det ved indflytningen i boligen er hensigten, at opholdet i boligen skulle have karakter af reel permanent beboelse og ikke blot et midlertidigt ophold


For det andet

Så skal grundarealet, som boligen ligger på, være under 1.400 m2. Hvis grunden har et areal på 1.400 m2 eller mere, så er fortjenesten stadig skattefri, hvis der efter en offentlig myndigheds bestemmelse ikke kan ske udstykning fra grunden.


Andre regler der medfører et skattefrit salg af din bolig

Udover parcelhusreglen findes der ligeledes regler om skattefrihed ved salg af sommerhuse. Kravene er nogenlunde de samme, dog mere lempelige. Der stilles krav om at huset, kan anvendes som et fritidshus til privat anvendelse. Hertil er helårshuse også omfattet, hvis de udelukkende er erhvervet med henblik på at benytte huset som et fritidshus og udelukkende anvendes hertil.


Du skal være særlig opmærksom på forældrekøb

I forbindelse med forældrekøb skal du være særlig opmærksom på, at dine udeboende børn ikke bliver betragtet som den del af husstanden. Du bliver derfor beskattet af en eventuel fortjeneste, når du sælger boligen, som børnene har boet i.


Vores rådgivning

Vi har stor erfaring med parcelhusreglen og rådgivning i forbindelse med de dertilhørende betingelser. Har du behov for rådgivning, er du velkommen til at kontakte vores specialister inden for skatteret.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
NJORD Lawfirm logo
København
Pilestræde 58
1112 København K
33 12 45 22
33 93 60 23
copenhagen@njordlaw.com
Aarhus
Åboulevarden 17
8000 Aarhus C
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted