Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Offentlige udbud - i bæredygtighedens tegn

Bird & Bird
25/01/2023
Offentlige udbud - i bæredygtighedens tegn
Bird & Bird logo
Der er fornyeligt lavet undersøgelser om brugen af grønne tildelingskriterier i offentlige udbudsforretninger, hvor det fremgår at under 7 % af kommunale udbud fra perioden januar 2021 til september 2022 indeholdt grønne tildelingskriterier. Der er derfor rum for forbedring i jagten på at opnå bæredygtige løsninger.

For at understøtte denne proces har EU Kommissionen udarbejdet Green Public Procurement (GPP) kriterier, som kan anvendes i forbindelse med gennemførelsen af udbudsforretninger. 


Anvendelsen af kriterierne kan ligeledes være med til at sikre virksomhedernes efterlevelse af egne politikker om CO2 neutralitet, men også medvirke til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og dokumentation af klimaaftryk – igennem hele leverandørkæden.


Senest har Bird & Bird hjulpet et større forsyningsselskab med et udbud af en it-løsning til affaldsområdet. Der var tale om en software-as-a-service (SaaS) løsning, med ”drift i skyen” (cloud), hvor bæredygtighed blev anvendt som en integreret del af et af delkriterierne for udbudsforretningen.


Forsyningsselskabet stillede således krav om en energieffektiv SaaS-leverance, hvor leverandøren af løsningen skulle redegøre for sine kildekodeteknikker, dataminimering og energiforbrug i datacenter. 


Afviklingen af udbuddet var med til at sikre en tilbudt løsning, der er designet på en måde, som sikrer en effektiv driftsafvikling og en betydelig effektivisering af energieffekten, herunder et minimalt brug af data. 


Datacentret, hvori løsningen driftes, bruger energi fra vedvarende kilder til at drive serverne. Der genereres således grøn energi fra 100 % kuldioxidfri og miljøvenlig vandkraft. Herudover anskaffes løbende hardware- og netværkskomponenter til centret med udgangspunkt i interne målinger over minimalt strømforbrug. 


Dette er blot et ud af mange eksempler, hvor en udbudsproces har medført en operationalisering af målsætninger inden for bæredygtighed – gennem offentligt udbud. 

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Kan du påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige?
Kan man som privat tilbudsgiver påvirke udbudsmaterialet fra det offentlige? Det kommer Anja Piening, specialist i udbudsret, nærmere ind på i ovenstående video.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted