Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Nyt lovforslag skal sikre bedre forhold for udstationerede medarbejdere

IUNO
15/09/2020
344
Nyt lovforslag skal sikre bedre forhold for udstationerede medarbejdere
IUNO logo
Beskæftigelsesministeriet har netop sendt et nyt lovforslag i høring, der indeholder væsentlige ændringer for udstationerede medarbejderes ansættelsesvilkår. Det nye lovforslag skal implementere det reviderede udstationeringsdirektiv og forventes at træde i kraft den 1. januar 2021.

Det længe ventede lovforslag vil ændre de nuværende udstationeringsregler væsentligt med henblik på at øge ligebehandling for udstationerede medarbejdere i forhold til de løn- og arbejdsvilkår de bliver omfattet af. Derfor får de nye regler både stor betydning for udstationerede medarbejdere samt udstationerende virksomheder.


Hvis lovforslaget vedtages i sin nuværende form, medfører det en række ændringer, blandt andet:


  • At listen af ”den hårde kerne” af vilkår som sikrer udstationerede medarbejdere bliver udvidet til at omfatte vilkår for indkvartering og godtgørelse for udgifter til rejse, kost og logi samt passende forskud til sådanne udgifter
  • At en ny maksimal tidsperiode fastslår, at medarbejdere udstationeret i mere end 12 måneder (med mulighed for forlængelse til 18 måneder) herefter bliver omfattet af yderligere ansættelsesvilkår i tillæg til ”den hårde kerne”
  • At virksomheder kan forlænge den maksimale tidsperiode til 18 måneder ved meddelelse til RUT senest den dag, hvor medarbejderen har været udstationeret i 12 måneder. Meddelelseskravet er blot en formalitet - ikke en godkendelsesordning
  • At virksomheder, der udskifter en udstationeret medarbejder med en anden, til at udføre samme opgaver på samme sted skal være opmærksomme på, at hver udstationering fremover bliver opgjort som én samlet udstationeringsperiode
  • At begrebet ”mindsteløn” ændres til ”aflønning” for at øge ligebehandling ved at sikre udstationerede medarbejdere den samme aflønning som de nationale medarbejdere. Der stilles fortsat kun krav om ligebehandling i forhold til gældende lovgivning og overenskomster i virksomheden. Der indføres altså ikke krav om, at ikke-overenskomstdækkede virksomheder skal anvende overenskomster indgået med de mest repræsentative fagforeninger, ligesom der ikke indføres minimumsløn ved lov. For at sikre overblik for virksomheder over, hvad der bør indgå i ”aflønning”, vil der blive offentliggjort mere detaljerede oplysninger på www.workplacedenmark.dk
  • At brugervirksomheder, hvortil en medarbejder udstationeres gennem et vikarbureau, skal underrette vikarbureauet omkring de løn- og arbejdsvilkår, som medarbejderen får ret til


Implementeringsfristen for det reviderede udstationeringsdirektiv var den 30. juli 2020.


Beskæftigelsesministeriet forventer, at de nye regler vil træde i kraft den 1. januar 2021. Reglerne vil dog få tilbagevirkende kraft, fordi nuværende udstationeringer fra og med den 30. juli 2020 vil tælle med i den samlede udstationeringsperiode, hvis den udstationerede udfører samme arbejdsopgaver på samme sted, når de nye regler træder i kraft.


IUNO mener

Ændringerne i det nye lovforslag vil få stor betydning for, hvad udstationerede medarbejdere har ret til, i forhold til deres ansættelsesvilkår. IUNO anbefaler derfor, at virksomheder allerede nu sætter sig godt ind i de nye regler og hvordan de vil påvirke eksisterende udstationeringer, der vil bestå den 1. januar 2021.  


Lovforslaget er, som sagt, sendt i høring og kan derfor fortsat blive underlagt ændringer. Vi følger udviklingen tæt, og vender tilbage så snart der er nyt.


[Forslag til lov om ændring af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. (Implementering af det reviderede udstationeringsdirektiv m.v.)]

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
IUNO logo
København
Njalsgade 19C, 3
2300 København S
53 74 27 00
communication@iuno.law
Stockholm
Grev Turegatan 30
114 38 Stockholm
Oslo
Tollbugata 8
0152 Oslo
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
30/10/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Tavshedsklausuler i sexisme og sexchikane sager
Tavshedsklausuler i sexisme og sexchikane sager
29/10/2020
Ansættelses- og arbejdsret
Modregning af anden løn i fritstillingsperioden (funktionærer)
Modregning af anden løn i fritstillingsperioden (funktionærer)
27/10/2020
Ansættelses- og arbejdsret
Er din firmapolitik vedrørende seksuelle krænkelser opdateret?
Er din firmapolitik vedrørende seksuelle krænkelser opdateret?
27/10/2020
Ansættelses- og arbejdsret
Ny EU-dom: Vikaransættelse må ikke være permanent
Ny EU-dom: Vikaransættelse må ikke være permanent
26/10/2020
Ansættelses- og arbejdsret
Nyt lovforslag sikrer medarbejdere udvidet ret til sorgorlov
Nyt lovforslag sikrer medarbejdere udvidet ret til sorgorlov
21/10/2020
Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted