Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nye minimumskrav for datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration

Bech Bruun
29/01/2015
Nye minimumskrav for datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration
De fleste danske virksomheder behandler følsomme oplysninger som led i deres personaleadministration. Derfor er det vigtigt, at private virksomheder er opmærksomme på, at Datatilsynet fra januar 2015 har indført nye specifikke minimumskrav for datasikkerhed i forbindelse med personaleadministrationen. 

Det er et generelt krav i forbindelse med personaleadministration i private virksomheder, at persondatalovens regler overholdes. Virksomheder har derudover som udgangspunkt anmeldelsespligt over for Datatilsynet, når de behandler følsomme oplysninger om deres medarbejdere.

Anmeldelsespligten vil typisk være aktuel i forbindelse med indhentning og opbevaring af straffeattester, opbevaring af resultater af personlighedstests, oplysninger om bortvisning eller andre følsomme og semifølsomme oplysninger om medarbejdere.

Virksomheder skal endvidere træffe fornødne sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte personaleoplysninger mod, at disse hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes. Virksomheder skal også sikre, at oplysningerne ikke kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med loven.

Læs artiklen her.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted