Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nye love er vedtaget på det ansættelses­retlige område

Kromann Reumert
04/09/2018
Nye love er vedtaget på det ansættelses­retlige område
I løbet af sommeren har Folketinget vedtaget en række ændrede lovforslag på det ansættelsesretlige område. Lovændringerne er allerede trådt i kraft, og vi gennemgår her, hvad de består i.


Ændring af lov om social pension, lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, pensionsbeskatningsloven og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område


Ændringen af lovforslaget er en udmøntning af "aftalen om flere år på arbejdsmarkedet", som er indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti, og som har til formål at gøre det mere attraktivt at gå senere på pension og spare op til sin egen alderdom.

Den nu ændrede og vedtagne lov indebærer derfor en række ændringer af det danske pensionssystem.

Ændringerne består af tre hovedelementer:

  • Ændring af betingelserne for at opnå fuld folke- og førtidspension. Hermed betinges retten til pensionen af, at man har haft fast bopæl i Danmark i mindst 9/10 af optjeningsperioden fra det fyldte 15 år, og indtil folkepensionsalderen eller indtil førtidspensionen ydes.

  • Harmonisering af reglerne for optjening af førtidspension så betingelserne er ens for danskere, flygtninge og andre udlændinge. Harmoniseringen medfører, at særreglerne om, hvordan flygtninge optjener ret til førtidspension, ophæves.

  • Fleksible regler for udbetaling af opsat pension så det fremover vil være muligt at vælge mellem tre udbetalingsordninger.Ændring af lov om udstationering af lønmodtagere


Ændringen af lovforslaget er en udmøntning af en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Ændringen indebærer, at Arbejdstilsynet fremover får mulighed for at kræve, at en udenlandsk virksomhed straks skal anmelde sig i Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT), hvis virksomheden ikke har overholdt anmeldelsespligten. RUT er den danske stats officielle register til at anmelde udenlandske tjenesteydelser og udenlandske tjenesteydere (udstationerede medarbejdere og selvstændige erhvervsdrivende), der udfører arbejde i Danmark.

Med det ændrede og vedtagne lovforslag skabes der derudover hjemmel til at udstede administrative tvangsbøder på mindst 1000 kr. til udenlandske virksomheder, der vedvarende ikke anmelder sig i RUT.

 

 

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted