Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nye krav for sikre betalinger på nettet

Dansk Erhverv
16/09/2015
Nye krav for sikre betalinger på nettet


Nye retningslinjer fra EU betyder, at betalinger på nettet skal gennemføres med en højere grad af sikkerhed.

De nye retningslinjer fra EU om sikre betalinger på nettet er blevet implementeret i Danmark pr. 1. august 2015. Reglerne betyder, at betalinger på nettet skal gennemføres med en højere grad af sikkerhed.

Reglerne gør sig ligeledes gældende for dankortbetalinger, men er ikke implementeret endnu, da en løsning endnu ikke er klar.

På de internationale kort er løsningen for identifikation af kortholderen med en sms-kode, og det er Dansk Erhvervs forventning at den nye løsning for Dankortet vil lægge sig op ad de løsninger forbrugeren i forvejen kender.

Nets arbejder på en løsning
Nets arbejder i øjeblikket på en løsning for stærk kundeautentificering for betalinger på nettet med Dankortet. Dansk Erhverv mener det er positivt, at der gøres noget for at mindske svindel med betalinger på nettet, men vi ved også, at nogle kunder opgiver købet, når de stilles over for ekstra sikkerhedskrav. Vi er derfor i dialog med Finanstilsynet om kommunikationen til kortholdere i forbindelse med implementeringen af den nye løsning samt muligheden for en bagatelgrænse for små betalinger.

Dialog med Finanstilsynet
Dansk Erhverv er løbende i dialog med Finanstilsynet om de nye regler. Dansk Erhverv støtter fokus på sikre betalinger, men finder det samtidig afgørende at reglerne implementeres bredt og på tværs af EU’s grænser. Reglerne afløses indenfor kort tid af nye EU-regler, og Dansk Erhverv har gjort Finanstilsynet opmærksom på, at det kan betyde dobbeltimplementering og ekstra omkostninger for danske netbutikker.

Du kan læse mere om de nye retningslinjer på Finanstilsynets hjemmeside: Orientering om kommende sikkerhedskrav knyttet til internetbetalinger.
 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted