Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nye internationale regler for brug af flydende naturgas

Bech Bruun
08/10/2014
Nye internationale regler for brug af flydende naturgas
Reglerne skal øge forbruget af miljøvenlige brændstoffer og samtidig styrke sikkerheden.

Flydende naturgas (LNG) og miljøvenligt brændstof får en større rolle i skibsfart. FN's søfartsorganisation er klar med fælles internationale regler på området.

Udover at øge forbruget af miljøvenlige brændstoffer og styrke sikkerheden er en tredje fordel ved de nye regler, at mange rederier kan spare tid og omkostninger ved ikke at skulle foretage individuelle risikoanalyser ved brug af flydende naturgas.

Det nye regelsæt vil gælde for skibe, som bruger gas eller andre brændstoffer med lavt flammepunkt. Reglerne stiller blandt andet krav om:

  • Konstruktionsanvisninger for placering af brændstoftanke

  • Brandtekniske foranstaltninger

  • Ekstra beskyttelse i maskinrummet.


Baggrunden for det stigende fokus på flydende naturgas er, at man fra 2015 skal regulere skibes udledning af svovl og kvælstof. Fra 2015 skal skibe derfor enten bruge marine gas oil, flydende naturgas eller have installeret en scrubber, der renser skibets udledning af røg.

Naturgas i flydende form er meget komprimeret, og en LNG-tank indeholder derfor meget mere energi, end hvis det var i gasform. Derfor er flydende naturgas et interessant drivmiddel for skibsfarten i relation til både miljø og sundhed.

Reglerne forventes godkendt af søsikkerhedskomitéen i november 2014 med henblik på vedtagelse i 2015. Hvis det lykkes, vil reglerne træde i kraft i 2017.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted