Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny virksomhedsguide om e-handel i EU

Bird & Bird
20/03/2019
Ny virksomhedsguide om e-handel i EU
Bird & Bird logo
Erhvervsstyrelsen har offentliggjort en virksomhedsguide om e-handel, som er udarbejdet af partner i Bird & Bird, Anders Wernblad.

Virksomhedsguiden har til formål at vejlede virksomheder, der driver - eller påtænker at drive - e-handelsvirksomhed i EU og er målrettet virksomheder, som både sælger til forbrugere og til andre virksomheder. E-eksport er stigende i Danmark, men med de mange regelsæt på området kan det være svært for virksomhederne at gennemskue, hvilke regler der skal overholdes.

Guiden indeholder en meget praktisk oversigt over de EU-retlige e-handelsregler, som viser, hvorledes reglerne kommer til udtryk i dansk lovgivning, og hvilke forpligtelser virksomheder især skal være opmærksomme på.

I guiden besvares juridiske og kommercielle spørgsmål indenfor en række relevante områder: salg til forbrugere og erhvervsdrivende, markedsføring og persondata, cookies, geoblokering og markedsplatforme. Spørgsmål vedrørende lovvalg og værneting bliver ligeledes inddraget i guiden, ligesom kommende lovgivning på området også introduceres. Endelig indeholder guiden en tjekliste med 10 spørgsmål, som man som virksomhed bør kunne svare på eller i hvert fald bør overveje.

Læs hele guiden til virksomheder om e-handel

 

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted