Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny praksis om værdiforringelse ved nethandelskøb

Horten
13/01/2016
Ny praksis om værdiforringelse ved nethandelskøb
Manglende oplysning af fortrydelsesbetingelser giver forbrugeren ret til fuld tilbagebetalingssum, hvis købet fortrydes inden 14 dage.
Hvornår kan netforhandlere trække værdiforringelser fra i tilbagebetalingssummen?

Forbrugerklagenævnet har i december truffet de første afgørelser om begrebet ”værdiforringelse” i forbrugeraftaleloven. Begrebet har særlig betydning for, hvad man som erhvervsdrivende skal huske at oplyse i forhold til forbrugeres fortrydelsesret.

I den ene afgørelse meddelte en forbruger seks dage efter levering af et bundkort, at købet ønskedes fortrudt, da computeren ikke kunne starte op efter at bundkortet var blevet monteret. Netbutikken afviste at give forbrugeren pengene retur/levere et nyt bundkort, da der var en fysisk skade på bundkortet.

Tilsvarende omstændigheder gjorde sig gældende i den anden afgørelse, der vedrørte netkøb af seks tremmestole. Her fortrød forbrugeren 11 dage efter købet, og netbutikken ville reducere tilbagebetalingen med 30%, fordi stolene var blevet samlet og emballagen smidt ud.

Betingelserne for fortrydelse skal være klare

I begge afgørelser afviste Forbrugerklagenævnet netbutikkernes afvisning henholdsvis reduktion af tilbagebetalingssummen. Forbrugerklagenævnet begrundede det med, at en forudsætning for en forbrugers ansvar for varers værdiforringelser er, at den erhvervsdrivende på forhånd for købet har givet en klar og forståelig underretning om, hvorvidt der er fortrydelsesret og i så fald, hvilke betingelser, tidsfrister og procedurer, der er forbundet med denne. Hvis netbutikken ikke klart og tydeligt oplyser forbrugeren om fortrydelsesbetingelserne, vil en fortrydende forbruger have ret til at få den fulde købesummen refunderet uanset netbutikkens betingelser for tilbagelevering til fuld betaling, sådan som det blev lagt til grund i det to sager.


Læs hele afgørelserne her


 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted