Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny mulighed for afprøvning af teknologier for FinTech-virksomheder

NJORD Law Firm
10/05/2019
Ny mulighed for afprøvning af teknologier for FinTech-virksomheder
NJORD Law Firm logo

FinTech-virksomheder kan nu ansøge Finanstilsynet om at afprøve teknologier og forretningsmodeller i en regulatorisk sandkasse.
Regulering må ikke bremse udviklingen af teknologi


Reguleringen følger sjældent den hastighed teknologien bevæger sig med, hvorfor virksomheders muligheder for at udnytte nye teknologier og forretningsmodeller ofte begrænses. Kompleks og tvetydig lovgivning medfører ofte, at FinTech-virksomheder kan have svært ved at vurdere, hvorvidt nye innovationer og forretningsmodeller kan udbydes lovligt. Dette problem skal de nye regulatoriske sandkasser imødekomme.


Skal fremtidens teknologiløsninger findes i sandkasse-eksperimenter?


Finanstilsynet ønsker at støtte ajourføringen mellem regulering og teknologiens udvikling med en række initiativer. Derfor åbner de blandt andet det, de kalder ’regulatory sandboxes’, hvor virksomheder kan afprøve og eksperimentere med teknologier inden for nye regulatoriske rammer. Den regulatoriske sandkasse er særligt relevant for teknologier og modeller, hvis anvendelse på nuværende tidspunkt er begrænset af lovgivning.

I februar 2018 kunne danske virksomheder ansøge til indledningsforløbet i den regulatoriske sandkasse (FT Lab) hos Finanstilsynet. Efter den 1. april 2019 har Finanstilsynet åbnet for anden afprøvningsrunde for flere FinTech-virksomheder. I ansøgningerne vil Finanstilsynet lægge vægt på følgende fem kriterier:

  • Hvorvidt aktiviteten er direkte eller indirekte omfattet af den finansielle lovgivning

  • Hvorvidt der er tale om ny teknologi eller en ny forretningsmodel

  • Hvorvidt tjenesten eller produktet er til fordel for samfundet eller forbrugere

  • Hvorvidt virksomheden har behov for adgang til FT Lab

  • Hvorvidt virksomheden er klar til at indgå i FT Lab forløbet

  • Hvilken betydning har muligheden for din virksomhed?


Er du i tvivl om, hvorvidt muligheden kan få betydning for din virksomhed, og vil du gerne høre mere? Kontakt Jens Christian Dreyer, René Lykke Wethelund, Lars Lokdam eller Ulrik Fleischer-Michaelsen.
 

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted