Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny lov: Indsamlede helbredsoplys­ninger skal slettes

Kromann Reumert
26/06/2015
Ny lov: Indsamlede helbredsoplys­ninger skal slettes
Et enstemmigt Folketing har vedtaget en ændring af arkivloven, der bestemmer, at indsamlede oplysninger om borgeres helbred skal slettes uden først at blive delt med Rigsarkivet.

Konkret er der tale om sletning af oplysninger i Dansk AlmenMedicinsk Database (DAMD), der oprindeligt blev godkendt til at indsamle helbredsoplysninger om KOL, diabetes, hjertesvigt og depression ved borgernes besøg hos deres praktiserende læge.

Ordningen er imidlertid, uden godkendelse eller lovhjemmel, anvendt til at indsamle helbredsoplysninger om mange andre diagnoser. Rigsarkivet har ønsket at gemme alle oplysninger indsamlet via DAMD grundet deres lægefaglige værdi, men en ny lovændring slår nu fast, at kun de oplysninger som er indsamlet på baggrund af den oprindelige tilladelse, må overdrages til Rigsarkivet, mens øvrige oplysninger skal slettes.

Loven sender et vigtigt signal - ulovligt indsamlede oplysninger skal slettes, også til trods for at oplysningerne rent faktisk kan være relevante og er indhentet med et sagligt formål for øje.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted