Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny bekendtgørelse om assessorer ved forsøg med selvkørende biler

Bech Bruun
12/07/2017
Ny bekendtgørelse om assessorer ved forsøg med selvkørende biler
Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fastsætter i en ny bekendtgørelse regler om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende biler. 


Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udsendt en bekendtgørelse om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. Bekendtgørelsen finder anvendelse på virksomheder, der skal fungere som assessor i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. Assessorens opgave er i den forbindelse at afgive en vurdering af konsekvenserne for færdselssikkerheden ved gennemførelsen af et konkret forsøg.

For at denne vurdering er tilstrækkeligt kvalificeret, skal assessoren besidde nødvendige kompetencer inden for blandt andet generel færdsel, IT og data, køretøjsteknik, vejteknik og infrastruktur samt risikostyring.

For at vurdere konsekvenserne for færdselssikkerheden ved forsøg med selvkørende motorkøretøjer skal assessoren blandt andet vurdere køretøjets tekniske egenskaber, indretning, udstyr og hastighed, den passive operatørs rolle, ansøgerorganisationens kompetencer og ressourcer samt infrastruktur og vejteknik.

Færdselsstyrelsen godkender assessoren til et konkret forsøg. Bekendtgørelsen har hjemmel i færdselslovens §§ 92 h, stk. 6 og 134 a, stk. 2 og trådte i kraft den 1. juli 2017.


Bech-Bruuns kommentarer


Bech-Bruun har gennem mange år specialiseret sig i infrastruktur- og transportområdet og afholdte den 7. juni 2017 konferencen, Fremtidens Transport. Vi er ikke i tvivl om, at selvkørende biler i fremtiden vil ændre bybilledet og flere brancher radikalt, og vi tror på, at det kommer til at gå hurtigt. Derfor bør man som virksomhed overveje de nye teknologiske muligheder, og om der eventuelt kunne være et vækstpotentiale.

Hvis du har spørgsmål til dette eller nogen af vores ydelser, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted