Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Momsfordel ved pakkeforsendelse via Post Danmark ophæves

Bech Bruun
26/01/2016
Momsfordel ved pakkeforsendelse via Post Danmark ophæves
I et udkast til styresignal udsendt af SKAT den 6. januar 2016 ophæver SKAT muligheden for, at webshops kan benytte momslovens særlige udlægsregler ved forsendelse af pakker til kunder.

I september 2015 udsendte Bech-Bruun en nyhed om, hvordan webshops ved at opfylde nogle særlige regler helt kan undgå at lægge moms på forsendelser til privatpersoner i Danmark. Fordelen ved at benytte disse regler er en lavere samlet pris for kunden, idet kunden sparer momsen på forsendelsen.

For virksomheder består fordelen i, at Post Danmarks forsendelse af pakker til privatpersoner i Danmark er momsfrie. Ved at bruge de særlige udlægsregler, har virksomhederne haft mulighed for at give den momsfrie fordel videre til deres kunder.

Nyt styresignal

Den 6. januar 2016 sendte SKAT imidlertid et udkast til et nyt styresignal i høring, der har til formål at ophæve virksomhedernes mulighed for at anvende momslovens særlige udlægsregler ved forsendelse til kunder. Det fremgår af det fremsendte udkast, at der efter SKATs vurdering, ikke længere er grund til at opretholde undtagelsen, idet der er sket en liberalisering af markedet for pakkeporto.

Hvis udkastet vedtages i sin nuværende form, skal virksomheder efter 1. august 2016 derfor anvende momslovens almindelige regler ved beregning af fragtomkostninger, uanset hvilket fragtfirma der benyttes. Der vil herved efter 1. august 2016, ikke være nogen særlige momsmæssige fordele forbundet med at anvende Post Danmark som pakkeleverandør.

Høringsfristen udløber 27. januar 2016. Bech-Bruun følger udviklingen løbende.[layerslider id="63"]
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted