Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Microsoft Danmark handler i strid med god markedsføringsskik

Bird & Bird
28/04/2017
Microsoft Danmark handler i strid med god markedsføringsskik
En tvungen opdatering til styresystemet Windows 10 viste sig at være ulovlig. Dette vurderer Forbrugerombudsmanden efter at have modtaget klager fra utilfredse forbrugere.

Brugere af styresystemet Windows bliver normalt påmindet om, at der er en ny opdatering tilgængelig og har herefter mulighed for at acceptere opdateringen i ''Windows Update'' ved at trykke godkend. Brugeren har dog også mulighed for at afvise opdateringen. I ovennævnte tilfælde blev opdateringen imidlertid alligevel installeret på trods af, at brugeren havde afvist opdateringen. Som følge heraf oplevede nogle forbrugere problemer med deres styresystem i forbindelse med brugen visse programmer, og andre mistede data, da installationen gik i gang.

På denne baggrund har Forbrugerombudsmanden vurderet, at Microsoft Danmark har handlet i strid med markedsføringsloven § 1, som siger, at virksomheder skal udvise god markedsføringsskik.

Forbrugerombudsmanden udtaler, ''at opdateringer af et styresystem kan have utilsigtede konsekvenser for den enkelte forbrugers anvendelse af sin computer. Opdateringer må derfor ikke installeres, uden forbrugeren er klar over det.''

Efterfølgende har Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard haft en dialog med Microsoft, som har ændret sin praksis, således at forbrugerne i fremtiden ikke får installeret opdateringer, som de regnede med, at de havde afvist.

  
 

[layerslider id="73"]


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted