Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Mere fleksibilitet i udbud af it-kontrakter med den nye udbudslov

Kromann Reumert
15/12/2015
Mere fleksibilitet i udbud af it-kontrakter med den nye udbudslov
Med udbudsloven indføres nogle væsentlige ændringer sammenlignet med tidligere. Udbudsloven blev vedtaget i Folketinget den 19. november 2015 og træder i kraft den 1. januar 2016.

Reglerne har især betydning for virksomheder med it-kontrakter i udbud, da reglerne vil give bredere adgang til brug af fleksible udbudsformer som ”udbud med forhandling”, ”konkurrencepræget dialog" og ”innovationspartnerskaber”. Det giver mulighed for dialog og forhandling i løbet af udbudsprocessen i modsætning til de klassiske udbudsformer, hvor der er forhandlingsforbud.

Ordregiverne vil nu i højere grad kunne benytte sig af tilbudsgivernes kendskab til den efterspurgte løsning, så man i sidste ende kan undgå unødvendige krav i udbudsmaterialet. Med udbudsloven indføres desuden en regulering af adgangen til at foretage ændringer i en eksisterende kontrakt. Endelig er der i udbudsloven indført en pligt til at bringe kontrakter til ophør, hvis Klagenævnet for Udbud har annulleret tildelingsbeslutningen – en markant ændring i den hidtidige retstilstand.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted