Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen

Kromann Reumert
04/03/2021
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
Kromann Reumert logo
Ministerrådet er endelig blevet enig om et udkast til den kommende e-databeskyttelsesforordning og indleder forhandlinger med EU-Parlamentet. I denne nyhed kan du læse mere om udkastet og dets videre færd.

Repræsentanterne fra de enkelte medlemsstater i Ministerrådet har nu givet det portugisiske formandskab mandat til at indlede forhandlinger med EU-Parlamentet om den endelige forordningstekst.


Formålet med e-databeskyttelsesforordningen er at opdatere det efterhånden 19 år gamle e-databeskyttelsesdirektiv og at bringe reglerne for kommunikationsudbyderes behandling af personoplysninger i overensstemmelse med GDPR.


E-databeskyttelsesforordningen (også kendt som ePrivacy-forordningen) har været strandet i Ministerrådet siden EU-Kommissionen fremsatte et forslag til e-databeskyttelsesforordningen tilbage i januar 2017. Forordningen skulle efter planen være trådt i kraft samtidig med databeskyttelsesforordningen den 25. maj 2018, men EU-landene har ikke kunnet nå til enighed om forordningsteksten før nu. Det udkast, som Ministerrådet nu er nået til enighed om, er derfor det 15. udkast.


Forordningen vil finde anvendelse på elektronisk kommunikationsdata og dertilhørende metadata, som transmitteres via offentligt tilgængelige netværk. Ved metadata forstås blandt andet lokationsoplysninger og information om, hvornår kommunikation er modtaget. Forordningen vil også omfatte machine-to-machine-data, som transmitteres via offentlige netværk.


Det følger af alle 15 forordningsudkast, at al elektronisk kommunikationsdata som udgangspunkt skal være fortrolig. Enhver indblanding i videresendelse af elektroniske kommunikationsdata, vil derfor være forbudt uden samtykke fra alle de kommunikerende parter. Det gælder, uanset om indblandingen sker ved menneskelig indgriben eller ved maskiners automatiske behandling.


Efter forordningsudkastene er det dog tilladt for netværksudbydere at behandle brugernes elektroniske kommunikationsdata uden brugernes samtykke, hvis det er nødvendigt for at sikre netværkssikkerheden, eller hvis det er nødvendigt for at efterkomme en myndighedsanmodning.


Forordningsudkastets videre færd

Ministerrådets endelige udkast til e-databeskyttelsesforordningen danner grundlaget for det portugisiske formandskabs videre forhandlinger med EU-Parlamentet.


Vi forventer, at forhandlingerne om den endelige forordningstekst bliver udfordrende, da Ministerrådets forordningsudkast på flere punkter er mindre privatlivsbeskyttende end EU-Parlamentets oprindelige forslag til forordningsteksten fra januar 2017.


Når forordningen er endeligt vedtaget, vil den træde i kraft 20 dage efter offentliggørelsen i EU-Tidende. Forordningen vil dog først finde anvendelse to år senere.


Læs mere om forhandlingerne.

 

Læs Ministerrådets udkast til den kommende e-databeskyttelsesforordning.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
07/04/2021
Persondata
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
31/03/2021
Persondata
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
30/03/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
30/03/2021
Persondata
Videoovervågning på arbejdspladsen
Videoovervågning på arbejdspladsen
17/03/2021
Ansættelses- og arbejdsret, Persondata
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
04/03/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted