Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Manglende sygemelding medførte bortvisning

Kromann Reumert
30/08/2015
Manglende sygemelding medførte bortvisning
Medarbejderen er selv ansvarlig for at underrette arbejdsgiveren rettidigt og korrekt i tilfælde af sygefravær. Forlader medarbejderen arbejdspladsen uden at informere arbejdsgiveren, er det bortvisningsgrund. I den pågældende sag fandt Vestre Landsret derfor, at arbejdsgiveren var berettiget til at bortvise rengøringsmedarbejderen.

Østre Landsrets dom af 5. maj 2015SAGEN KORT 

Sagen handlede om et ægtepar, der arbejdede som rengøringsmedarbejdere hos samme arbejdsgiver (A). En dag hvor ægteparret var på arbejde, blev manden ringet op af den ansvarlige inspektør som bad ham om at hjælpe en anden kollega. Dette afslog manden, og kort tid efter ringede han og meldte sig syg. Herefter forlod både manden og kvinden arbejdspladsen.

Efterfølgende bortviste A kvinden (K), da hun havde forladt arbejdspladsen uden lovlig grund. K påstod, at hendes mand havde sygemeldt dem begge under telefonsamtalen, hvilket A benægtede. Derudover gjorde K gældende, at hun allerede var syg, da hun mødte på arbejde.

LANDSRETTENS DOM 
Landsretten fastslog indledningsvist, at det stod K klart, at hun var forpligtet til at informere A i anledning af sygefravær. Landsretten fandt ikke, at K havde bevist, at hun havde sygemeldt sig. K havde derfor forladt arbejdspladsen uden lovlig grund. Som følge heraf fandt Landsretten, at K havde misligholdt sit ansættelsesforhold i en sådan grad, at A var berettiget til at bortvise hende.

HVAD KAN VI UDLEDE AF DOMMEN?
Afgørelsen viser, at medarbejderen bærer ansvaret og bevisbyrden for, at arbejdsgiveren underrettes om sygefravær. Modtager arbejdsgiveren ikke rettidig og korrekt meddelelse herom, vil udeblivelse blive anset som ulovlig.

Afgørelsen viser endvidere, at arbejdsgiveren ikke behøver foretage en undersøgelse af, om medarbejderen rent faktisk var syg, hvis denne ikke har givet meddelelse herom. Først hvis medarbejderen har givet korrekt og tilstrækkelig meddelelse, kan det blive relevant for arbejdsgiveren at undersøge medarbejderens sygdomsforhold.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted