Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Må du bringe billeder af personer på sociale medier uden deres accept?

JURA § info
13/08/2021
Må du bringe billeder af personer på sociale medier uden deres accept?
JURA § info logo
Offentliggørelse af billeder af personer på internettet er ofte genstand for klager til Datatilsynet.

Hvornår går Datatilsynet ind i disse sager?
På trods af at Datatilsynet modtager mange klager omkring offentliggørelse af billeder på Internettet, herunder sociale medier, så er det langt fra altid at tilsynet vælger at gå ind i sagerne.

Tilsynet har bl.a. senest den 11. august udtalt:


”Datatilsynet modtager ofte klager i sager om offentliggørelse af billeder, men går normalt ikke ind i sager, hvor et billede efter anmodning er blevet fjernet”.

Datatilsynet har bl.a. tidligere i år modtaget en klage over Statsminister, Mette Frederiksen, da Mette Frederiksen valgte at offentliggøre af et billede af en skoleklasse på sin Facebook-profil uden forinden at have indhentet accept fra personer, som fremgik af billedet. Klagen blev indgivet af en af forældrene til en af børnene på billedet, som blev vist på Statsministerens Facebook-profil.


I sagen omhandlende Mette Frederiksens Facebook-profil valgte Datatilsynet heller ikke at gå nærmere ind i sagen, da Statsministeren havde valgt at fjerne billedet fra sin Facebook-profil efter hun havde modtaget klager fra forældrene.


Datatilsynet har tidligere udarbejdet nærmere guidelines for brug af billeder på Internettet. Du kan læse mere om disse guidelines her

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 77, 1
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Vil du løse HR-juridiske opgaver i et ministerium, der arbejder med grøn omstilling?
Dygtige jurister til et politisk og udfordrende miljø i Transportministeriets departement
Uddannet jurist (gerne nyuddannet) til Københavns Universitetets Rektorsekretariat
Forhandlingskonsulent (jurist) til Radiograf Rådet
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Cloud-computing og Schrems II
Cloud-computing og Schrems II
23/11/2021
Persondata, IT- og telekommunikation
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
17/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
10/11/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
09/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Norges Datatilsyn fravælger Facebook
Norges Datatilsyn fravælger Facebook
05/11/2021
Persondata
Datingtjeneste får kritik for håndtering af persondata
Datingtjeneste får kritik for håndtering af persondata
04/11/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted