Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Lovforslag om ændring af Markedsføringsloven

Bech Bruun
09/09/2021
Lovforslag om ændring af Markedsføringsloven
Bech Bruun logo
Med lovforslaget gennemføres de seneste ændringer i direktivet om urimelig handelspraksis, hvorefter der blandt andet er lagt op til ændringer vedrørende markedsføring rettet mod børn og unge, herunder på sociale medier, ændringer af bødeniveauet samt en større gennemsigtighed i online transaktioner.

Lovforslaget gennemfører de seneste ændringer i direktivet om urimelig handelspraksis, der er ændret ved direktiv 2019/2161,og implementerer blandt andet bestemmelser om markedsføring rettet mod børn og unge.


Således fremgår det af lovforslaget, at handelspraksis rettet mod børn og unge ikke må indeholde omtale af, billeder af eller henvisninger til produkter, der er uegnede for børn og unge. Samtidig må handelspraksis på sociale medier rettet mod børn og unge ikke udøves på eller via profiler på sociale medier, der tilhører eller fremstår som tilhørende børn og unge under 15 år. Endelig følger det af lovforslaget, at handelspraksis på sociale medier rettet mod børn og unge ikke i øvrigt må anvende børn og unge under 15 år, medmindre det er nødvendigt for at illustrere eller vise et produkt.


Lovforslaget indeholder derudover ændringer, der tilstræber en forhøjelse af bødeniveauet for overtrædelse af markedsføringsloven, herunder særligt en justering af bødeniveauet for overtrædelser af spamforbuddet.


Samtidig gives Forbrugerombudsmanden med lovforslaget yderligere håndhævelsesbeføjelser i forhold til at kunne tilkendegive bødeforlæg i tilståelsesager uden retssag.


Lovforslaget indeholder i tillæg hertil bestemmelser, der indfører bøde for overtrædelser, der kan skade de kollektive interesser for forbrugere i mindst to andre medlemsstater ud over Danmark.


Endelig indeholder lovforslaget også bestemmelser, som skal sikre en større gennemsigtighed for forbrugere i forbindelse med onlinehandel, herunder i forbindelse med rangordning af produkter ved onlinesøgninger.


Lovforslaget om ændring af markedsføringsloven er i høring, og det forventes, at lovforslaget træder i kraft i løbet af 2022. Vi følger den videre behandling af lovforslaget tæt.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted