Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Lovændringer om Ligebehandlings­nævnets arbejde vedtaget

Kromann Reumert
29/12/2015
Lovændringer om Ligebehandlings­nævnets arbejde vedtaget
Folketinget har behandlet og vedtaget ændringerne i lov om Ligebehandlingsnævnet. Ændringerne har til formål at målrette og effektivisere Ligebehandlingsnævnets arbejde. Nævnet skal fremover fokusere på reelle ligestillingsproblemer fremsat af klagere med retlig interesse.

Lovændringen medfører, at Ligebehandlingsnævnet fremover kun skal behandle klager fra personer, som har en retlig interesse i sagen. Dette omfatter personer med en individuel og aktuel interesse i den konkrete sag.

Det vil således ikke være muligt at klage, blot fordi man tilhører den gruppe af personer (f.eks. baseret på etnicitet eller køn), som forskelsbehandlingen angår. Folketinget ønsker dog at sikre, at sager af principiel karakter og sager af almindelig offentlig interesse om ulovlig forskelsbehandling også fremover kan behandles af Ligebehandlingsnævnet. Derfor får Institut for Menneskerettigheder kompetence til at indbringe sager for Ligebehandlingsnævnet.

Herudover medfører ændringerne, at der fremover kan træffes afgørelse af ét medlem af Ligebehandlingsnævnets formandskab alene, hvis der er tale om en sag, der kan afgøres i overensstemmelse med fast rets- eller nævnspraksis. Herved vil Ligebehandlingsnævnet fremover kunne prioritere sine ressourcer, så de væsentlige ressourcer anvendes på de mest komplicerede sager.

Loven træder i kraft den 1. januar 2016 og finder alene anvendelse på klager indgivet herefter. For klager indgivet før lovens ikrafttræden finder de hidtil gældende regler anvendelse.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted