Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Logningsregler udskudt, men det sidste ord i sagen er ikke sagt

Dansk Erhverv
18/04/2015
Logningsregler udskudt, men det sidste ord i sagen er ikke sagt


Justitsministeriet kunne i marts oplyse, at den bebudede ændring af logningsreglerne for blandt andet hoteller er udsat. Dermed er der sat foreløbigt punktum for genindførelse af sessionslogning.

Den forhadte sessionslogning blev annulleret i sommeren 2014, men regeringen har siden raslet med sablen for at genindføre og udvide logningsreglerne. Dansk Erhverv er positiv over Justitsministeriets nye melding om, at den bebudede ændring af logningsreglerne er udsat.

”Selvom det er positivt, at revisionen nu er udsat, er det værd at bemærke, at der stadig kun er tale om en kortvarig udsættelse, og der er endnu ikke taget stilling til, hvorvidt en kommende revision skal bindes op på, hvordan EU agerer. Det er en mangel, for vi skal sikre, at Danmark ikke går enegang i forhold til EU,” siger Terkel Riis-Jørgensen, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv mener derfor, at det er for tidligt at afmontere enhver bekymring om genindførelse af logningsreglerne. Hoteller, campingpladser og andre virksomheder går foreløbigt fri, og kan læne sig op af, at sessionslogningen blev fjernet i sommeren 2014, men det sidste ord er så langt fra faldet i denne sag.

Reglerne om sessionslogning – en langvarig affære
De danske logningsregler blev indført i 2007, og forpligtede alle teleudbydere til at registrere aktivitet på deres netværk – sms, telefonopkald og datatrafik.

Den 8. april 2014 erklærede EU-domstolen direktivet om logning af teledata for ugyldigt. Dansk Erhverv og en række andre aktører opfordrede på den baggrund til, at man ophævede de danske logningsregler, som var mere vidtgående end det underlæggende EU-direktiv, og i maj 2014 bekendtgjorde daværende Justitsminister Karen Hækkerup (S), at regeringen ville ophæve sessionslogningen. Der gik imidlertid ikke lang tid, før logning igen kom på dagsordenen med den revision, som Justitsministeriet nu har udskudt.

Danske teleselskaber foretog i 2013 3,5 billioner registreringer af kundernes digitale fodspor.


 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted