Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Landsretsdom: miljøgodkendelse var i strid med kommuneplan

Bech Bruun
14/02/2017
Landsretsdom: miljøgodkendelse var i strid med kommuneplan
Landsretten fastslog den 6. februar 2017, at en kommunes miljøgodkendelse om at udvide en skydningsbane var ugyldig, da der ikke var særlige grunde til at tillade en udvidelse, der var i strid med kommuneplanen.


Den 15. juni 2006 gav en kommune en miljøgodkendelse om at udvide aktiviteterne på en skydeban og skærpede kravene, herunder også i forhold til det eksisterende anlæg.

Restriktive vilkår for godkendelsen
Natur- og Miljøklagenævnet stadfæstede kommunens afgørelse den 27. november 2014 med henvisning til, at retningslinjerne i den overordnede planlægning og hensynet til naboerne ikke var grundlag for at ophæve miljøgodkendelsen. Nævnet lagde ved bedømmelsen vægt på, at området omkring skydebanen var relativt spredt bebygget, og at godkendelsens vilkår var betydeligt mere restriktive end Miljøstyrelsens vejledende retningslinjer, ligesom vilkårene allerede var skærpede for den eksisterende del af skydebanen.

I maj 2016 frifandt byretten Natur- og Miljøklagenævnet. Begrundelse var, at Natur- og Miljøklage-nævnet havde inddraget de relevante bestemmelser i region- og kommuneplanen,  og i fornødent omfang havde virket for gennemførelsen af disse bestemmelser. På denne baggrund var der ikke grundlag for at tilsidesætte Natur- og Miljøklagenævnets skøn.

Miljøgodkendelsen var ugyldig
Den 6. februar 2017 fastslog Landsretten, at udvidelsen af aktiviteterne på skydebanen var i strid med region- og kommuneplanen. Natur- og Miljøklagenævnet havde ikke givet nogle særlige grunde, der talte for at give en tilladelse til at udvide skydebanen, der var i strid med både planreguleringen og hensynet til naboerne. Miljøgodkendelsen til at udvide skydebanen var ugyldig.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted