Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Kommende inspektioner og Privacy-kompasset

Delacour
23/09/2015
Kommende inspektioner og Privacy-kompasset

Læs mere om de kommende tiltag inden for persondata i efteråret 2015. Bliv klogere på Datatilsynets plan for inspektioner af virksomheder og myndigheder. Læs også om Erhvervsstyrelsens nye digitale virksomheds-værktøj ”Privacy-kompasset”.


Inspektioner
Datatilsynet har i august offentliggjort deres plan for inspektioner i andet halvår 2015. På det geografiske plan vil fokus særligt være på myndigheder og virksomheder beliggende i Nordjylland, idet ca. en tredjedel af de cirka 30 forventede ekspeditioner vil foregå i Nordjylland. De øvrige inspektioner vil være generelt spredt ud over landet og man vil bl.a. fokusere på, om virksomhederne sørger for at indgå databehandleraftaler med deres underleverandører samt om reglerne om overvågning af kunder og medarbejdere overholdes.

Af Datatilsynets årsrapport fremgår, at der har været en stigning i antallet af brud på reglerne for videoovervågning, og derfor vil kommende inspektioner samt det generelle fokus forventeligt fortsat være på overholdelsen af reglerne for videoovervågning, herunder både overvågning af medarbejdere og offentligheden, f.eks. i finansielle institutioner, butikker, diskoteker og andre virksomheder i underholdningsindustrien.

Visse inspektioner foregår online, mens andre foregår ved, at Datatilsynets repræsentanter møder fysisk på myndighedens eller virksomhedens adresse. Datatilsynet orienterer på forhånd om datoen for deres inspektion.


Privacy-kompasset
En arbejdsgruppe under Erhvervsstyrelsen vil til november lancere et online privacy-kompas med værktøjer og information om de lovgivningsmæssige rammer og god praksis inden for beskyttelse af persondata. Kompasset vil være frivilligt for virksomhederne at anvende.

Værktøjet skal kunne generere en standardiseret politik (en såkaldt code of conduct) inden for privacy og forbrugerrelateret datasikkerhed, som kan hjælpe virksomheder på vej med deres egen politik for databehandling mv.


 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted