Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

K04 sendt i høring

Kromann Reumert
17/05/2018
K04 sendt i høring
Digitaliseringsstyrelsen har netop sendt en ny standardkontrakt for levering af driftsydelser i høring.

Digitaliseringsstyrelsen har udarbejdet Standardkontrakt for levering af drift og øvrige løbende ydelser til IT-systemer (K04), der blev sendt i høring den 1. maj 2018. Da udarbejdelsen af høringsudkastet primært har været drevet af den offentlige kundeside, er et af hovedformålene med høringen at indhente input fra andre kunder, leverandører og interessenter. Dette for at gøre K04 til om ikke et agreed document, så i hvert fald en mere velafbalanceret kontrakt end høringsudkastet.

Det er meget tvivlsomt, om K04 vil blive en de facto-standard på samme måde, som f.eks. K18 og K02 formåede at blive det. Det skyldes dels, at de advokatkontorer, som håndterer flest outsourcing- og driftkontrakter, har egne indarbejdede og anerkendte dokumentationssæt, dels at Driftsaftale 2017, som med varianter udarbejdet af henholdsvis leverandørsiden (ITB) og kundesiden (Dansk IT) betragtes som et agreed document, blev offentliggjort for over et år siden.

Læs vores tidligere omtale af Driftsaftale 2017: Ny standard IT-driftsaftale fra IT-branchen, Dansk IT og Danske IT-advokater. 

Udkastet til K04 følger samme struktur som de øvrige K-kontrakter, og udkastet er således udarbejdet efter en struktur med en relativt generisk hovedaftale og en række bilag, hvor de konkrete ydelser, priser og transition mv. er beskrevet.

K04 er som udgangspunkt en statslig kontrakt og er udarbejdet med henblik på myndigheders udbudspligtige køb af driftsydelser. Derfor er bilagene udformet med kravnummerering, vejledning til tilbudsgivere og en kravmatrice, der gør kontrakten anvendelig til udbudsprocesser, mens det for private kunder kræver tilpasning.

Fristen for afgivelse af høringssvar er den 1. juni 2018.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted