Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Justitsministeren vil digitalisere domstolene

JURA § info
08/10/2015
Justitsministeren vil digitalisere domstolene
JURA § info logo


Et nyt digitalt system til retssager skal fremover styrke arbejdet ved domstolene til gavn for både borgere og de ansatte. Dette er resultatet af et lovforslag som fremsættes idag.
Slut med fysiske breve

Det skal altså være slut med at anvende gammeldags fysiske breve, hvis det står til Justitsminister, Søren Pind. Det nye system skal bygges op over en digital sagsbehandlingsplatform på nettet, som skal gøre sagsbehandlingen mere smidig og hjælpe og modernisere sagsgangene i retssager. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Øget tilgængelig for alle

Ydermere skal afsagte domme fremover være tilgængelige for offentligheden og gratis for enhver i en ny digital domsdatabase. Den nye adgang til afsagte domme skal være med til at skabe mere åbenhed og øget indsigt i domstolenes afgørelser både for borgere, fagfolk og medier.

Justitsminister Søren Pind udateler:

”Domstolene skal kunne følge med udviklingen og ind i den digitale verden. Jeg ved, at det både uden for og inde i retsbygningerne længe har været et ønske at få et mere moderne system. Derfor håber jeg på bred opbakning til forslaget, så vi kan fortsætte med at digitalisere domstolene og sikre effektive arbejdsgange for de ansatte og åbenhed og bedre service for borgere og virksomheder.”

Digitaliseringen ved domstolene skal ifølge forslaget begynde med de civile sager som f.eks. sager om mangler og erstatning, sager om mindre krav, lejesager og ægteskabssager. Med tiden skal straffesager også digitaliseres på portalen og indgå i domsdatabasen.

Digitaliseringen af de civile sager vil med lovforslaget blive indført i begyndelsen af 2016 ved Retten i Horsens og Vestre Landsret og vil herefter gradvist blive udbredt til resten af landets retter.

 


 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted