Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Justitsminister klar med markant hårdere straf for voldtægt

JURA § info
23/10/2015
Justitsminister klar med markant hårdere straf for voldtægt
JURA § info logo


Straffen skal forhøjes med et helt år, foreslår justitsminister Søren Pind i et lovforslag, som i dag bliver sendt i høring. Det er med forslaget første gang i mere end 13 år at straffen skræmpes ifm. voldtægt.Justitsministeren har siden sin tiltræden gjort det klart, at krænkende forbrydelser som voldtægt skal straffes hårdere. Med lovforslaget vil straffen for voldtægt blive skærpet for første gang i 13 år. Det skriver Justitsministeriet i en pressenmeddelelse fredag morgen.

Justitsminister, Søren Pind, udtaler i den sammenhæng:

”Voldtægt er et voldsomt krænkende overgreb, og derfor er det vigtigt, at vi som samfund straffer gerningsmanden på en måde, som tydeligt placerer ansvaret, hvor det hører hjemme, og markerer, hvor alvorlig krænkelsen er. Det gør vi ikke i tilstrækkelig grad i dag. 

Derfor har jeg siden regeringens tiltræden sagt, at straffen for voldtægt skal hæves, og jeg er tilfreds med nu at kunne fremlægge de bebudede markante skærpelser. Nu håber jeg på bred opbakning til at gennemføre de første strafskærpelser for voldtægt i 13 år”.

I pressemeddelsen anføren endvidere, at lovforslaget vil blive fulgt op af en række øvrige tiltag. Disse tiltag er bl.a. vendt med diverse organisationer og eksperter og skal medvirke til at flere sager anmeldes til politiet og at sagerne håndteres på den bedst tænkelige måde fra myndighedernes side.

Straf øges fra 2,5 år til 3,5 år

Udgangspunktet for strafudmålingen for voldtægt ved at tiltvinge sig samleje ved vold eller trussel om vold er i dag ca. 2 ½ års fængsel for et enkeltstående tilfælde af overfaldsvoldtægt, hvis der ikke foreligger andre skærpende omstændigheder. Efter lovudkastet vil straffen fremover blive ca. 3 ½ års fængsel, hvis der ikke foreligger andre skærpende omstændigheder. Straffen i den enkelte sag vil altid afhænge af forbrydelsens karakter og grovhed, og der vil derfor være mulighed for at fastsætte straffe, som er betydeligt højere end det nævnte strafniveau.

Du kan læse hele pressemeddelelsen her. 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted