Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Indsamling af kunders betalingsoplysninger er ulovligt

Bech Bruun
27/01/2016
Indsamling af kunders betalingsoplysninger er ulovligt
Forbrugerombudsmanden udtaler, at virksomheders indsamling af oplysninger om, hvor deres kunder handler, og hvad de køber, er ulovlig.

Betalingstjenestelovens § 85, stk. 3 indeholder et forbud mod behandling af oplysninger om, hvor en kunde har anvendt eksempelvis sit betalingskort, og hvad der er blevet købt på betalingskortet.

I en sag fra 2014 vurderede Forbrugerombudsmanden, at forbuddet i betalingstjenestelovens § 85, stk. 3 kun omfattede banker og andre udbydere af betalingstjenester.

I en ny udtalelse vurderer Forbrugerombudsmanden dog, at detailbutikker, dagligvarekæder og andre virksomheder tillige er omfattet af forbuddet, der medfører, at virksomheden ikke må indsamle oplysninger om, hvilke steder kunden har anvendt sit betalingskort, og hvilke varer de har købt på betalingskortet, medmindre det er nødvendigt for, at kunden kan gennemføre betalingen eller for at hindre misbrug af kundens betalingskort.

Forbuddet skal beskytte forbrugerne mod, at deres oplysninger bliver misbrugt til markedsføring. Det er i denne sammenhæng væsentligt at understrege, at forbrugeren heller ikke kan give samtykke til, at virksomheden indsamler oplysningerne.

Virksomheder bør derfor fremadrettet sikre sig, at de ikke ulovligt indsamler kunders betalingsoplysninger.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående eller indsamling af kundeoplysninger generelt, er du altid velkommen til at kontakte en af vores specialister på området.[layerslider id="63"]
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted