Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Indehaver af enkeltmandsvirksomhed får bøde for uanmodede reklamemails

JURA § info
18/12/2014
Indehaver af enkeltmandsvirksomhed får bøde for uanmodede reklamemails
JURA § info logo
Forbrugerombudsmanden offentliggjorde den 17. december 2014 en afgørelse om en virksomhed der idømmes bøde for uanmodede reklamemail. En enkeltmandsvirksomhed, der sælger af blækpatroner, sendte reklamemails til en forbruger, som flere gange havde frabedt sig sådanne henvendelser. Nu betaler indehaveren af virksomheden en bøde på 10.000 kroner for spam.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i oktober 2014 fem virksomheder for at overtræde markedsføringslovens forbud mod uanmodede reklamer (spam). Sælgeren af blækpatroner er den anden virksomhed af de fem, som betaler en bøde.

I forbindelse med køb af blækpatroner opgav en forbruger sin mailadresse til virksomheden. Da forbrugeren efterfølgende modtog nyhedsbreve med reklamer fra virksomheden, forsøgte han flere gange at framelde sig dem via et link. Alligevel fortsatte virksomheden med at sende nyhedsbreve.

Læs afgørelse her.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted