Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Højesteret tilkender leasinggiver erstatning på trods af uforsigtighed

Delacour
19/01/2015
Højesteret tilkender leasinggiver erstatning på trods af uforsigtighed
I en netop afsagt dom har Højesteret taget stilling til, hvorvidt en køber af et indregistreret køretøj, der af sælger er blevet præsenteret for begge dele af registreringsattesten, i god tro kan erhverve køretøjet, når registreringsattesten angiver en anden indehaver end sælgeren.

I en netop afsagt dom har Højesteret taget stilling til, hvorvidt en køber af et indregistreret køretøj, der af sælger er blevet præsenteret for begge dele af registreringsattesten, i god tro kan erhverve køretøjet, når registreringsattesten angiver en anden indehaver end sælgeren.

Højesteret kom frem til, at køber, der ikke havde fundet anledning til at kontakte det leasingselskab, der stod angivet som ejer, ikke havde ekstingveret leasingselskabets ejendomsret, blot fordi sælger var i besiddelse af registreringsattestens to dele. Køber var således alene af den grund i ond tro, og burde efter Højesterets opfattelse have sikret sig, at sælger rent faktisk kunne disponere over køretøjet.

Samtidig slår Højesteret fast, at den køber, der erhverver et køretøj under de beskrevne omstændigheder, og som uden at have reageret på registreringsattestens ejeroplysninger, videresælger køretøjet, risikerer at pådrage sig et ansvar og dermed pligt til at erstatte leasinggivers tab. I den konkrete sag fandt Højesteret ej heller grundlag for at lade erstatningen helt eller delvis bortfalde, selvom der mellem parterne var enighed om, at leasingselskabet havde udvist en uforsigtighed ved at udlevere registreringsattestens begge dele.

Afgørelsen bør imidlertid ikke føre til, at leasinggivere fraviger den nugældende praksis, hvorefter registreringsattestens ene del forbliver hos leasinggiver. Leasinggiver havde i den konkrete sag forgæves forsøgt at vindicere et køretøj fra et senere omsætningsled, hvilket blev nægtet af Vestre Landsret. Leasinggiver kunne derfor alene kræve erstatning fra den umiddelbare køber, der i mellemtiden var gået konkurs.

Afgørelserne fra alle 3 instanser findes her.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted