Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Højesteret skærper straffen for bombetrusler betydeligt.

JURA § info
27/07/2015
193
Højesteret skærper straffen for bombetrusler betydeligt.
JURA § info logo


Højesteret vælger at skærpe straffen for fremsættelsen af bombetrusler i Danmark.

Skærpelsen blev statueret i en ny Højesteretsafgørelse af 3. juli 2015, hvor Højesteret vurderer, at der er grundlag for at skærpe den nugældende praksis på området, hvor straffen typisk har ligget på 20-30 dages fængsel. I sagen her hævede Højesteret således straffen til 6 måneders fængsel.

Højesteret begrunder skærpelsen ud fra følgende:

”Gennem de seneste år er der i Europa og herunder i nabolande til Danmark forekommet en række bombesprængninger på offentlige steder og på andre steder, hvor mange mennesker samles, og der har også i Danmark været en betydelig øget opmærksomhed om risikoen for sådan alvorlig kriminalitet. Som følge heraf er trusler om bombesprængninger egnet til at skabe frygt i befolkningen. Trusler om bombesprængninger behandles også af politi og redningsmandskab med stor alvor og kan ofte skabe betydelige forstyrrelser både for enkeltpersoner og for virksomheder og institutioner mv.

Højesteret finder på den baggrund, at der er grundlag for en skærpelse af den nugældende praksis for udmåling af straf for trusler af denne art…”

Sagen vedrørte bombetrusler indtelefoneret af en tidligere medarbejder til feriecentret Lalandia og retsgrundlaget for sagen var Straffelovens § 135 og § 266.

Du kan læse hele afgørelsen her. 
[layerslider id="33"]

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 77, 1
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted