Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Hjælp til IT-sikkerheden for små og mellemstore virksomheder

Horten
16/11/2016
Hjælp til IT-sikkerheden for små og mellemstore virksomheder
Horten logo






Nu åbner en ny hjemmeside, der nemt og hurtigt giver virksomheder mulighed for at få vurderet IT-sikkerheden i deres virksomhed gennem en test.














Med baggrund i de seneste års alvorlige databrud, hvor store mængder personfølsomme data er lækket, har Erhvervsstyrelsen og Rådet for Digital Sikkerhed i samarbejde udarbejdet hjemmesiden www.sikkerhedstjekket.dk. Formålet med hjemmesiden er at tilbyde et løsningsorienteret og enkelt værktøj, som giver målrettet vejledning for små og mellemstore virksomheder om, hvor IT-sikkerheden skal forbedres.

Testen tager afsæt i den internationale sikkerhedsstandard ISO27001 og indeholder blandt andet spørgsmål om IT-ledelse, håndtering af personoplysninger, risikovurderinger, overvågning og dokumentation. Testen er anonym og tager ikke lang tid at udfylde. På baggrund af besvarelsen udarbejdes en aktionsrapport med konkrete anbefalinger til virksomheden.


VEJLEDNING MED ANBEFALINGER OM IT-SIKKERHED


Hjemmesiden indeholder desuden en vejledning med 18 generelle anbefalinger til virksomheder om IT-sikkerhed. Her opfordres virksomhederne blandt andet til at sørge for overholdelse af regler om behandling af persondata, udarbejde databehandleraftaler, hvis opbevaring eller behandling af personoplysninger overlades til en anden virksomhed, samt udarbejde/opdatere en IT-sikkerhedspolitik.

Den nye hjemmeside er et godt redskab for virksomheder til at få et vejledende overblik over deres største sikkerhedsrisici og udfordringer ved digitalisering, herunder ved behandling af personoplysninger.









 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet konstaterer: Tilfreds­stillende IT-sikkerhed hos adspurgte danske dataansvarlige
Datatilsynet konstaterer: Tilfreds­stillende IT-sikkerhed hos adspurgte danske dataansvarlige
I dag
Persondata
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
19/01/2021
Selskabsret, Persondata
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
18/01/2021
Persondata
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted