Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Hjælp til IT-sikkerheden for små og mellemstore virksomheder

Horten
16/11/2016
162
Hjælp til IT-sikkerheden for små og mellemstore virksomheder
Horten logo






Nu åbner en ny hjemmeside, der nemt og hurtigt giver virksomheder mulighed for at få vurderet IT-sikkerheden i deres virksomhed gennem en test.














Med baggrund i de seneste års alvorlige databrud, hvor store mængder personfølsomme data er lækket, har Erhvervsstyrelsen og Rådet for Digital Sikkerhed i samarbejde udarbejdet hjemmesiden www.sikkerhedstjekket.dk. Formålet med hjemmesiden er at tilbyde et løsningsorienteret og enkelt værktøj, som giver målrettet vejledning for små og mellemstore virksomheder om, hvor IT-sikkerheden skal forbedres.

Testen tager afsæt i den internationale sikkerhedsstandard ISO27001 og indeholder blandt andet spørgsmål om IT-ledelse, håndtering af personoplysninger, risikovurderinger, overvågning og dokumentation. Testen er anonym og tager ikke lang tid at udfylde. På baggrund af besvarelsen udarbejdes en aktionsrapport med konkrete anbefalinger til virksomheden.


VEJLEDNING MED ANBEFALINGER OM IT-SIKKERHED


Hjemmesiden indeholder desuden en vejledning med 18 generelle anbefalinger til virksomheder om IT-sikkerhed. Her opfordres virksomhederne blandt andet til at sørge for overholdelse af regler om behandling af persondata, udarbejde databehandleraftaler, hvis opbevaring eller behandling af personoplysninger overlades til en anden virksomhed, samt udarbejde/opdatere en IT-sikkerhedspolitik.

Den nye hjemmeside er et godt redskab for virksomheder til at få et vejledende overblik over deres største sikkerhedsrisici og udfordringer ved digitalisering, herunder ved behandling af personoplysninger.









 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted