Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Hjælp til IT-sikkerheden for små og mellemstore virksomheder

Horten
16/11/2016
Hjælp til IT-sikkerheden for små og mellemstore virksomheder






Nu åbner en ny hjemmeside, der nemt og hurtigt giver virksomheder mulighed for at få vurderet IT-sikkerheden i deres virksomhed gennem en test.














Med baggrund i de seneste års alvorlige databrud, hvor store mængder personfølsomme data er lækket, har Erhvervsstyrelsen og Rådet for Digital Sikkerhed i samarbejde udarbejdet hjemmesiden www.sikkerhedstjekket.dk. Formålet med hjemmesiden er at tilbyde et løsningsorienteret og enkelt værktøj, som giver målrettet vejledning for små og mellemstore virksomheder om, hvor IT-sikkerheden skal forbedres.

Testen tager afsæt i den internationale sikkerhedsstandard ISO27001 og indeholder blandt andet spørgsmål om IT-ledelse, håndtering af personoplysninger, risikovurderinger, overvågning og dokumentation. Testen er anonym og tager ikke lang tid at udfylde. På baggrund af besvarelsen udarbejdes en aktionsrapport med konkrete anbefalinger til virksomheden.


VEJLEDNING MED ANBEFALINGER OM IT-SIKKERHED


Hjemmesiden indeholder desuden en vejledning med 18 generelle anbefalinger til virksomheder om IT-sikkerhed. Her opfordres virksomhederne blandt andet til at sørge for overholdelse af regler om behandling af persondata, udarbejde databehandleraftaler, hvis opbevaring eller behandling af personoplysninger overlades til en anden virksomhed, samt udarbejde/opdatere en IT-sikkerhedspolitik.

Den nye hjemmeside er et godt redskab for virksomheder til at få et vejledende overblik over deres største sikkerhedsrisici og udfordringer ved digitalisering, herunder ved behandling af personoplysninger.









 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
08/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
11/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation, Compliance
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
22/03/2024
Persondata, EU-ret
Træning af kunstig intelligens
Træning af kunstig intelligens
03/04/2024
Persondata, Immaterialret
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
08/04/2024
Persondata, Compliance, Øvrige
VIRK23 er på gaden
VIRK23 er på gaden
16/04/2024
Kontraktret, IT- og telekommunikation, Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted