Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Hastigheden bliver sat ned fra 50 til 40 km/t i mange danske byer, herunder København

JURA § info
09/03/2017
Hastigheden bliver sat ned fra 50 til 40 km/t i mange danske byer, herunder København
JURA § info logo
Står det til flere politikere, så skal bilisterne til at køre langsommere i mange af de danske byer.Idag har Kommunerne allerede mulighed for at ansøge om at reducere hastigheden på visse strækninger i byerne, men kravene hertil ser nu ud til at blive læmpet. Transportminister Ole Birk Olesen udtaler i den sammenhæng:

"I dag er det for svært at sænke hastigheden fra 50 til 40 kilometer i timen. Der skal faktisk lig på bordet før det kan lade sig gøre. Vi giver nu mulighed for, at man kan lave en konkret vurdering af, om der er fare for ulykker." 

Ole Birk Olesen udtaler endvidere:

"Konsekvensen af det her forslag vil være, at flere kommuner vil benytte sig af muligheden for at sænke hastigheden fra 50 til 40 kilometer i timen af hensyn til de trafikanter, der er behov for det – oftest børn"


De første kommuner har allerede meldt sig, herunder København


"Vi har allerede ansøgninger inde om at sætte farten ned på størstedelen af Nørrebro, store dele af Vesterbro og på dele af det østlig Amager. Cirka en femtedel af københavnerne - 120.000 - bor de steder, der vil blive omfattet af de lavere hastigheder. Så vi er klar." Det udtaler Teknik- og Miljøborgmester, Morten Kabell, til DR.

 [layerslider id="67"]
 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted