Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Har du overvejet en fremtidsfuldmagt?

NJORD Law Firm
27/09/2017
Har du overvejet en fremtidsfuldmagt?

Ny lov om fremtidsfuldmagter giver dig mulighed for allerede nu at vælge, hvem der skal handle på dine vegne, når du ikke længere er i stand til det. Digital registrering af fuldmagterne skal forhindre misbrug.Den ny lov om fremtidsfuldmagter gør det muligt at oprette en fuldmagt, som ikke har virkning fra oprettelsestidspunktet, men først når fuldmagtsgiveren har brug for det. Det giver dig mulighed for at give en anden fuldmagt til at handle på dine vegne økonomisk og/eller personligt på et senere tidspunkt.

Fremtidsfuldmagten giver dig de samme rettigheder som en generalfuldmagt. Forskellen på de to er kun, at en generalfuldmagt træder i kraft øjeblikkeligt, mens fremtidsfuldmagten først træder i kraft, når fuldmagtsgiveren ikke længere er i stand til at tage vare på sig selv.

Alle bør derfor overveje at oprette en fremtidsfuldmagt. Det er den letteste måde selv at vælge, hvem der skal varetage ens interesser, når man ikke længere selv er i stand til det – eksempelvis i tilfælde af demens, senilitet eller anden sygdom.


Digital registrering skal forhindre misbrug


Alle fremtidsfuldmagter skal registreres digitalt i Fremtidsfuldmagtsregisteret og vedkendes for en notar.

Fremtidsfuldmagten kan til enhver tid sættes i kraft af Statsforvaltningen efter anmodning fra enten fremtidsfuldmægtigen eller fuldmagtsgiveren. Det er således Statsforvaltningen, der vurderer, hvorvidt du som fuldmagtsgiver ikke længere er i stand til at varetage dine egne forhold.

Når fremtidsfuldmagten træder i kraft, sørger Statsforvaltningen for, at fremtidsfuldmagten bliver offentliggjort i Personbogen. Den centrale registrering af fremtidsfuldmagterne forventes derfor at give en bedre retssikkerhed og mindske risikoen for misbrug af fuldmagten. Der er tidligere oplevet utallige økonomiske misbrug af generalfuldmagterne.


Hvor meget må bestemmes på dine vegne?


Når du har besluttet dig for at give en fremtidig fuldmagt til en af dine nærtstående, er det også vigtigt at tage stilling til, i hvilket omfang personen skal kunne handle på dine vegne.

Der er sat nogle rammer i loven, men det er muligt selv at bestemme, om fuldmægtigen får flere eller færre beføjelser, end det der følger af den nye lov. Det anbefales derfor, at du i forbindelse med oprettelsen af en fremtidsfuldmagt søger rådgivning hos en advokat for at sikre, at dine ønsker til fremtidsfuldmagten bliver opfyldt.


Vil du vide mere?


Vil du vide mere om mulighederne for at oprette en fremtidsfuldmagt? Kontakt advokat og partner Therèse Kemp på tke@njordlaw.com eller tlf. 77 40 10 25

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
NJORD Law Firm logo
København
Pilestræde 58
1112 København K
33 12 45 22
33 93 60 23
copenhagen@njordlaw.com
Aarhus
Åboulevarden 17
8000 Aarhus C
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted