Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Fortsættelse: ­Vedtagelse af Direktiv om Forretnings­hemmeligheder

Kromann Reumert
18/05/2016
Fortsættelse: ­Vedtagelse af Direktiv om Forretnings­hemmeligheder
I begyndelsen af 2014 bragte vi nyheden om, at EU-Kommissionen havde fremsat forslag til direktiv om beskyttelse af virksomheders forretningshemmeligheder. Den 14. april 2016, godt tre år efter fremsættelsen af forslaget, stemte Europa-Parlamentet for vedtagelse af direktivet, der har til formål at ensarte beskyttelsen af forretningshemmeligheder i EU. Direktivet mangler fortsat at blive vedtaget af Ministerrådet.  • Er hemmelig, hvilket betyder, at informationen ikke er kendt for personer, der normalt arbejder med sådan type information

  • Har en kommerciel værdi, netop fordi informationen er hemmelig

  • Er søgt hemmeligholdt gennem rimelige kontrolforanstaltninger.


Direktivets definition af forretningshemmeligheder stemmer i store træk overens med de danske regler i Markedsføringslovens § 19 om erhvervshemmeligheder og praksis på området. Den nuværende danske retsstilling ændres således ikke væsentligt.

Erhvervelse, brug eller videregivelse af forretningshemmeligheder betragtes som ulovlig, hvis forretningshemmeligheden tilgås uden samtykke fra den, som ejer den. Direktivet introducerer således ikke en objektiv beskyttelse af forretningshemmeligheder, og "reverse engineering" er stadig tilladt af hensyn til at fremme innovation og konkurrence i EU.


SANKTIONERING VED ULOVLIG ERHVERVELSE, BRUG OG VIDEREFØRELSE AF FORRETNINGSHEMMELIGHEDER


For at give virksomhederne den mest effektive beskyttelse er medlemsstaterne forpligtet til at sikre ens sanktionsmuligheder.

Sanktionsmulighederne skal fremme anvendelse af både foreløbige og endelige retsmidler, ligesom der skal kunne nedlægges forbud mod ulovlig anvendelse af forretningshemmeligheder og beslaglæggelse. Medlemsstaterne skal også sikre, at virksomheder gennem en kompetent retslig myndighed hurtigt kan bringe en krænkelse til ophør og kræve erstatning eller godtgørelse.

I kampen om at sikre en effektiv beskyttelse af forretningshemmeligheder har Europa-Parlamentet vægtet det højt, at direktivet ikke må få negative konsekvenser for journalister eller whistleblowers.

Læs nyheden fra 2014: Nyt direktiv­forslag om beskyttelse af virksomheders forretnings­hemmeligheder og know-how

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted