Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Forenkling af reglerne for anmeldelse af whistleblower-ordninger

Delacour
22/09/2015
166
Forenkling af reglerne for anmeldelse af whistleblower-ordninger
Delacour logo

Den største nyhed inden for persondataret det forgangne år er, at der som led i en effektivisering og nedbringelse af sagsbehandlingstiden hos Datatilsynet i efteråret 2014 blev indført en mulighed for, at private virksomheder kan anvende to nye blanketter til standardanmeldelser af deres whistleblower-ordning.Standardanmeldelserne indeholder en række punkter med tekst, som ikke kan redigeres. Teksterne bygger på, hvad der er accepteret i tilsynets praksis. Når virksomhederne benytter de nye standardanmeldelser, vil tilladelse fra Datatilsynet som udgangspunkt kunne forventes inden for en måned. De nye standardtekster kan findes på Datatilsynets hjemmeside under ”Erhverv”.

Det er fortsat muligt at udarbejde en individuel ansøgning uden brug af standardteksterne, men i så fald må virksomheden forvente en markant længere sagsbehandlingstid.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at Datatilsynet ikke giver tilladelse til en whistleblower-ordning, før virksomheden har foretaget en generel anmeldelse af sin personaleadministration og har modtaget tilladelse fra Datatilsynet.

For virksomheder, der indgår i en international koncern, skal man også huske på, at praksis i de enkelte EU-lande er forskellig på dette område, hvilket bl.a. betyder, at man i Danmark ikke må bruge en whistleblower-ordning til anmeldelser af lige så mange ”forhold”, som i visse andre lande, og derfor er det typisk nødvendigt at tilpasse ordningen, før den kan godkendes i Danmark.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted