Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Forenkling af reglerne for anmeldelse af whistleblower-ordninger

Delacour
22/09/2015
Forenkling af reglerne for anmeldelse af whistleblower-ordninger

Den største nyhed inden for persondataret det forgangne år er, at der som led i en effektivisering og nedbringelse af sagsbehandlingstiden hos Datatilsynet i efteråret 2014 blev indført en mulighed for, at private virksomheder kan anvende to nye blanketter til standardanmeldelser af deres whistleblower-ordning.Standardanmeldelserne indeholder en række punkter med tekst, som ikke kan redigeres. Teksterne bygger på, hvad der er accepteret i tilsynets praksis. Når virksomhederne benytter de nye standardanmeldelser, vil tilladelse fra Datatilsynet som udgangspunkt kunne forventes inden for en måned. De nye standardtekster kan findes på Datatilsynets hjemmeside under ”Erhverv”.

Det er fortsat muligt at udarbejde en individuel ansøgning uden brug af standardteksterne, men i så fald må virksomheden forvente en markant længere sagsbehandlingstid.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at Datatilsynet ikke giver tilladelse til en whistleblower-ordning, før virksomheden har foretaget en generel anmeldelse af sin personaleadministration og har modtaget tilladelse fra Datatilsynet.

For virksomheder, der indgår i en international koncern, skal man også huske på, at praksis i de enkelte EU-lande er forskellig på dette område, hvilket bl.a. betyder, at man i Danmark ikke må bruge en whistleblower-ordning til anmeldelser af lige så mange ”forhold”, som i visse andre lande, og derfor er det typisk nødvendigt at tilpasse ordningen, før den kan godkendes i Danmark.

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted