Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Forbrugerombudsmanden politianmelder 7-Eleven og House of Prince

JURA § info
03/11/2016
Forbrugerombudsmanden politianmelder 7-Eleven og House of Prince
JURA § info logo
Forbrugerombudsmanden har valgt at politianmelde de 2 selskaber, idet Butikskæden 7-Eleven og tobaksproducenten House of Prince efter Forbrugerombudsmandens opfattelse har  reklameret ulovligt for cigaretter i 139 7-Eleven butikker.


Ifølge Forbrugerombudsmanden har de to selskaber reklameret ulovligt i perioden 2012-2016.Sagens kerne


Sagens gerne drejer sig om de cigaretbokse, som var placeret bag kasserne i 7-Eleven-butikkerne sammen med de øvrige tobaksvarer.

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at cigaretboksenes størrelse og udformning, herunder lys, grafik og farvesammensætning, samlet set betød, at der var tale om reklame i strid med tobaksreklameloven.


Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, udtaler i den sammenhæng

”Det er ulovligt at reklamere for tobak. I denne sag gjorde cigaretboksenes udseende, at jeg vurderer, at der var tale om tobaksreklame. Derfor har jeg valgt at politianmelde 7-Eleven og House of Prince.”

Det skal bemærkes at hverken 7-Eleven eller House of Prince er enige i, at de har overtrådt loven. Dette har dog ikke kunne forhindre en politianmeldelse af de to selskaber.


Reguleringen af tobaksreklamer


Ifølge § 3, stk. 1, i lov om forbud mod tobaksreklame er alle former for reklame for tobaksvarer forbudt. Forbuddet gælder dog ikke eksempelvis neutral udstilling af tobaksvarer eller prisskilte for tobaksvarer på tobaksudsalgssteder. 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted