Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Finanstilsynet udgiver redegørelse om praksis for egnethedsvurderinger

Finanstilsynet udgiver redegørelse om praksis for egnethedsvurderinger
Kromann Reumert logo
For første gang har Finanstilsynet udgivet en redegørelse, der beskriver praksis for egnethedsvurderinger af ledende medarbejdere i virksomheder på det finansielle område.

Baggrund

Finanstilsynet har pligt til mindst en gang årligt at offentliggøre en redegørelse om praksis for vurderinger af, om kandidater til direktørposter og andre nøglepositioner i virksomheder på det finansielle område er egnede. Redegørelsen fra marts 2024 er den første af sin slags. Fremover vil lignende redegørelser udkomme mindst én gang om året.


Egnethedsvurderinger udgør den ene halvdel af fit & proper-vurderinger, der anvendes til at vurdere egnethed af ledende medarbejdere i virksomheder på det finansielle område (fit-delen). Redegørelsen beskriver ikke praksis for hæderlighedsvurderinger (proper-delen).


Finanstilsynets redegørelse

I sin redegørelse beskriver Finanstilsynet nogle konkrete vurderinger af kandidaters egnethed, det vil sige om den enkelte kandidat har tilstrækkelig viden, kompetencer og erfaring til at varetage den konkrete stilling. Det understreges, at udgangspunktet er en helhedsorienteret tilgang, og at egnethedsvurderinger altid er specifikke for den konkrete kandidat og den konkrete stilling. Formålet med redegørelsen er derfor ikke at opstille absolutte kriterier til brug for vurderingen, men at give indsigt i Finanstilsynets praksis.


Konkret beskrives de parametre, som Finanstilsynet har inddraget i en række anonymiserede, positive egnethedsvurderinger, samt hvilke parametre der er tillagt særlig vægt. Vurderingerne angår (1) medlemmer af direktionen og medlemmer af den faktiske ledelse, (2) ansvarlig for compliancefunktionen, (3) ansvarlig for kreditområdet og (4) ansvarlig for risikostyring.


Konkrete vurderinger

Finanstilsynet lægger i helhedsvurderingen vægt på kandidatens samlede erfaring, viden og kompetencer. I flere vurderinger, hvor kandidaten mangler direkte relevant erfaring fra en stilling indenfor præcis samme område, lægger Finanstilsynet positiv vægt på anden relevant erfaring. Der er eksempelvis tale om:


  • En kandidat til en stilling som administrerende direktør i en større finansiel virksomhed. Kandidaten havde ingen væsentlig erfaring fra en stilling, der var direkte relevant, men blandt andet mere end 10 års erfaring med områder relateret til den pågældende forretningsmodel, herunder flere års ledelseserfaring på højt niveau i en filial af en udenlandsk bank.
  • En kandidat til en stilling som direktionsmedlem med ansvar for compliance i en større finansiel virksomhed. Kandidaten havde ingen konkret erfaring fra complianceområdet, men blandt andet betydelig erfaring fra arbejde i den finansielle sektor og fra ledelsesposter, mere end fem års erfaring indenfor revision, samt et indgående kendskab til den pågældende virksomheds forretningsmodel.
  • En kandidat til en stilling som kreditansvarlig i en mindre finansiel virksomhed. Kandidaten havde ingen erfaring fra en kreditafdeling, men blandt andet mere end 20 års erfaring fra den finansielle sektor med fokus på kreditrisikoområdet.
  • En kandidat til en stilling som ansvarlig for risikostyringsfunktionen i en mindre finansiel virksomhed. Kandidaten havde ikke erfaring fra en risikostyringsfunktion eller lignende, men dog mere end 10 års erfaring indenfor bankvirksomhed, særligt indenfor kreditområdet, samt erfaring fra andet relevant arbejde. Kandidaten havde ikke egentlig ledelseserfaring.


Betingede godkendelser

I redegørelsen beskriver Finanstilsynet desuden to vurderinger, hvor der er foretaget betingede godkendelser. Finanstilsynet kan i særlige tilfælde, hvor en kandidat alene mangler ganske lidt viden, kompetencer eller erfaring for at opfylde kravene til egnethed, betinge godkendelse af, at kandidaten tilegner sig den nødvendige viden, kompetencer eller erfaring på en nærmere fastsat måde.


I de to vurderinger manglede kandidaterne henholdsvis praktisk erfaring fra tilsvarende virksomhed og erfaring med centrale forretningsområder. Godkendelserne blev betinget blandt andet af tidsbestemte uddannelsesforløb og oplæring.


Læs Finanstilsynets pressemeddelelse.


Læs Finanstilsynets redegørelse.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Bliv klogere på whistleblowerloven, herunder hvilke virksomheder, der har pligt til at etablere en whistleblowerordning.
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Eksporterer din virksomhed varer til udlandet? Så er den formentligt underlagt reglerne om eksportkontrol. Annelise Lykke Schmidt, specialist i Trade Compliance, kommer i ovenstående video nærmere ind på reglerne relateret til eksportkontrol.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Perlekæder i arbejdstid førte til strid
Perlekæder i arbejdstid førte til strid
07/05/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Lovforslag om bæredygtighedsrapportering vedtaget: Implementerer CSRD i dansk ret
Lovforslag om bæredygtighedsrapportering vedtaget: Implementerer CSRD i dansk ret
14/05/2024
Compliance, Selskabsret, EU-ret
Cybersikkerhed i den finansielle sektor: Lovgivning om DORA og NIS2 endeligt vedtaget
Cybersikkerhed i den finansielle sektor: Lovgivning om DORA og NIS2 endeligt vedtaget
14/05/2024
Finansiering og bankret, EU-ret
Vedtagelsen af L 107
Vedtagelsen af L 107
17/05/2024
Compliance, Finansiering og bankret, Selskabsret
Lønnedgang på cirka 10 % var nok til erstatning
Lønnedgang på cirka 10 % var nok til erstatning
15/05/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Dobbeltagent kunne ikke bortvises
Dobbeltagent kunne ikke bortvises
17/05/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted