Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Finanstilsynet giver påtale til GreenMobility A/S for ikke hurtigst muligt at have offentliggjort intern viden

Bird & Bird
02/09/2019
Finanstilsynet giver påtale til GreenMobility A/S for ikke hurtigst muligt at have offentliggjort intern viden
Bird & Bird logo
Den 23. december 2018 fik bestyrelsesformanden i GreenMobility A/S mandat til at foretage ledelsesændringer i bestyrelsen og direktionen i GreenMobility A/S, men først den 2. januar 2019 offentliggjorde GreenMobility A/S en selskabsmeddelelse om ledelsesændringerne. Derfor giver Finanstilsynet påtale til GreenMobility A/S for, ikke hurtigst muligt at have offentliggjort intern viden til markedet.

Finanstilsynet har vurderet, at den viden, som bestyrelsesformanden havde efter den 23. december 2018, hvor bestyrelsen gav bestyrelsesformanden mandat til at afskedige den administrerende direktør, var intern viden, og derfor burde have været offentliggjort hurtigst muligt efter den 23. december 2018.

Forpligtelsen til at offentliggøre intern viden bygger på artikel 17, stk. 1, i markedsmisbrugsforordningen, hvor det blandt andet følger, at den interne viden skal: "…offentliggøres på en måde, som muliggør hurtig adgang til og en fuldstændig, korrekt og rettidig vurdering af denne viden i offentligheden…".

GreenMobility havde blandt andet oplyst, at de var af den opfattelse, af de kunne vente med at offentliggøre den interne viden til markedet åbnede efter nytår den 2. januar 2019, men Finanstilsynet har vurderet, at oplysningen burde have været offentliggjort hurtigst muligt efter den 23. december 2019 i forbindelse med, at den interne viden opstod, for at offentliggørelsen anses for at være i overensstemmelse med artikel 17, stk. 1, i markedsmisbrugsforordningen.

Læs hele Finanstilsynets pressemeddelelse her


Bird & Birds kommentarer


Sagen understreger, hvor vigtigt det er, at intern viden offentliggøres hurtigst muligt, og at oplysninger kan udgøre intern viden, selvom de forhold eller begivenheder, som oplysningerne vedrører ikke er indtrådt på det pågældende tidspunkt.

Bird & Bird har rådgivet adskillige selskaber i forbindelse med børsnotering på Nasdaq First North og har derfor et indgående kendskab til reglerne om insiderviden og overholdelse af dertilhørende regler.


Har du spørgsmål?


Har du spørgsmål til reglerne om insiderviden og overholdelse af disse, kan du kontakte Head of Bird & Bird i Danmark Casper Moltke-Leth, advokat Ted Rosenbaum eller advokatfuldmægtig Filip Kaas.

  
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Erfaren jurist eller advokat til spændende job i luftfart
Engagerede og digitalt orienterede jurister med interesse for selskabskontrol
2 advokater eller 2.–3. års advokatfuldmægtig indenfor konkursret og/eller erhvervsret (genopslag)
Jurist til finansieringsselskab
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted