Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Finanstilsynet giver påtale til GreenMobility A/S for ikke hurtigst muligt at have offentliggjort intern viden

Bird & Bird
02/09/2019
Finanstilsynet giver påtale til GreenMobility A/S for ikke hurtigst muligt at have offentliggjort intern viden
Bird & Bird logo
Den 23. december 2018 fik bestyrelsesformanden i GreenMobility A/S mandat til at foretage ledelsesændringer i bestyrelsen og direktionen i GreenMobility A/S, men først den 2. januar 2019 offentliggjorde GreenMobility A/S en selskabsmeddelelse om ledelsesændringerne. Derfor giver Finanstilsynet påtale til GreenMobility A/S for, ikke hurtigst muligt at have offentliggjort intern viden til markedet.

Finanstilsynet har vurderet, at den viden, som bestyrelsesformanden havde efter den 23. december 2018, hvor bestyrelsen gav bestyrelsesformanden mandat til at afskedige den administrerende direktør, var intern viden, og derfor burde have været offentliggjort hurtigst muligt efter den 23. december 2018.

Forpligtelsen til at offentliggøre intern viden bygger på artikel 17, stk. 1, i markedsmisbrugsforordningen, hvor det blandt andet følger, at den interne viden skal: "…offentliggøres på en måde, som muliggør hurtig adgang til og en fuldstændig, korrekt og rettidig vurdering af denne viden i offentligheden…".

GreenMobility havde blandt andet oplyst, at de var af den opfattelse, af de kunne vente med at offentliggøre den interne viden til markedet åbnede efter nytår den 2. januar 2019, men Finanstilsynet har vurderet, at oplysningen burde have været offentliggjort hurtigst muligt efter den 23. december 2019 i forbindelse med, at den interne viden opstod, for at offentliggørelsen anses for at være i overensstemmelse med artikel 17, stk. 1, i markedsmisbrugsforordningen.

Læs hele Finanstilsynets pressemeddelelse her


Bird & Birds kommentarer


Sagen understreger, hvor vigtigt det er, at intern viden offentliggøres hurtigst muligt, og at oplysninger kan udgøre intern viden, selvom de forhold eller begivenheder, som oplysningerne vedrører ikke er indtrådt på det pågældende tidspunkt.

Bird & Bird har rådgivet adskillige selskaber i forbindelse med børsnotering på Nasdaq First North og har derfor et indgående kendskab til reglerne om insiderviden og overholdelse af dertilhørende regler.


Har du spørgsmål?


Har du spørgsmål til reglerne om insiderviden og overholdelse af disse, kan du kontakte Head of Bird & Bird i Danmark Casper Moltke-Leth, advokat Ted Rosenbaum eller advokatfuldmægtig Filip Kaas.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted