Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Et spil sorteper om gamle pensionsbetalinger

IUNO
24/11/2022
Et spil sorteper om gamle pensionsbetalinger
IUNO logo
Hvad sker der, når en virksomhed ikke betaler den rigtige pension til en gruppe medarbejdere, og en anden virksomhed senere overtager samme medarbejdere efter en virksomhedsoverdragelse? Arbejdsretten slog fast, at virksomheden, der overtog medarbejderne, desværre også overtog medarbejdernes krav på manglende pension.

En renovationsvirksomhed stod i en årrække for at samle affald i København. Efter noget tid udbød kommunen opgaven på ny, og en anden renovationsvirksomhed overtog opgaven sammen med nogle af virksomhedens medarbejderne.


Det blev aftalt, at medarbejderne blev overtaget efter reglerne om virksomhedsoverdragelser. Samlet overtog den anden virksomhed 69 medarbejdere, mens 15 medarbejdere blev tilbage.


På grund af en fejl i virksomhedens lønsystem var der ikke betalt pension af medarbejdernes ferietillæg i en periode. Fejlen blev først opdaget efter omkring ni år, og spørgsmålet var så, om den anden virksomhed havde overtaget medarbejdernes krav på manglende pension sammen med medarbejderne. Fordi kravene gik flere år tilbage, var det også et spørgsmål om kravene var forældede.


Glemt pension er ikke tabt pension

Som konsekvens af virksomhedsoverdragelsen, havde den anden virksomhed ansvaret for alle de krav og rettigheder, som de overførte medarbejdere havde på overtagelsestidspunktet.


Der var ikke tvivl om, at virksomheden manglede at betale pension af medarbejdernes ferietillæg i en periode. På trods af at der var tale om en gammel fejl, var kravene ikke forældede. Begrundelsen for, at kravene ikke var forældede var, at medarbejderne måtte gå ud fra, at virksomheden havde betalt lønnen og pensionen korrekt. Samtidigt kunne man ikke forvente, at medarbejderne selv ville opdage fejlen.


Virksomheden skulle derfor betale den manglende pension til de 15 medarbejdere, som var blevet tilbage. Den anden virksomhed skulle betale den manglende pension til de 69 medarbejdere, der var blevet overtaget.

IUNO mener

Sagen er et godt eksempel på undtagelsen til hovedreglen om, at krav der vedrører ansættelsesforhold normalt forælder efter fem år. Undtagelsen betyder overordnet, at hvis medarbejderen ikke burde have kendt til kravet, fryses forældelsesfristen og løber først, fra det tidspunkt medarbejderen bliver klar over kravet.


IUNO anbefaler, at virksomheder har fokus på gamle krav, der udspringer af ansættelsesforhold, hvis der bliver udarbejdet en overdragelsesaftale i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse. Aftalen kan nemlig begrænse risikoen for den virksomhed, der overtager medarbejderne.


[Arbejdsrettens dom i sag nr. 2022-400 af 9. november 2022]

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
IUNO logo
København
Njalsgade 19C, 3
2300 København S
53 74 27 00
communication@iuno.law
Stockholm
Grev Turegatan 30
114 38 Stockholm
Oslo
Tollbugata 8
0152 Oslo
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted