Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Er du blevet sigtet af Skattestyrelsen?

TVC Advokatfirma
17/06/2022
Er du blevet sigtet af Skattestyrelsen?
TVC Advokatfirma logo
Flere skatte- og afgiftsydere oplever at modtage en sigtelse fra Skattestyrelsen, hvorved det konstateres, at de er under mistanke for at have gjort noget strafbart.

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at Skattestyrelsen i forbindelse med en afsluttet kontrolsag, der fører til en ændring af skat, moms eller afgifter, meddeler, at du eller din virksomhed ”måske overtrådt nogle af bestemmelserne om straf i skatte- og afgiftslovene. Da vi ikke kan afgøre det i vores enhed, sender vi sagen til Skattestyrelsens straffesagsenhed, når din frist for at klage er overskredet.”


Det er muligt at påklage den afgørelse, som Skattestyrelsen måtte have truffet vedrørende den pågældende ændring af skat, moms eller afgifter, men det er ikke muligt at påklage afgørelsen om, at sagen bliver sendt til ansvarsvurdering.


Det er herefter i første omgang op til en af Skattestyrelsens straffesagsenheder at vurdere, om der er grundlag for at pålægge en straf. Nogle sager vil kunne blive afsluttet med en administrativ straffesag hos Skattestyrelsen, og andre vil i forbindelse med straffesagsenhedernes gennemgang af kontrolsagen blive videregivet til politiet – det vil afhænge af de involverede beløb og sagens karakter i øvrigt.


Rejses der en administrativ straffesag, modtager skatteyderen et brev, som typisk har overskriften ”Du er sigtet, og vi vil gerne holde et møde med dig”.


Hvad betyder det at være sigtet?

Bliver du eksempelvis sigtet, tildeles du nogle særlige rettigheder, der har til hensigt at beskytte dig, herunder at du eksempelvis ikke har pligt til at udtale dig i straffesagen, uanset Skattestyrelsen gerne vil holde et møde med dig.


Derudover har du også ret til at få beskikket en forsvarer, eller du kan beslutte dig for at få en privatantaget valgt forsvarer, som får adgang til forsvarsgenparterne i straffesagen.


Hvilke overvejelser skal der gøres i forbindelse med en sigtelse?

Det vil altid være en konkret vurdering, hvad der skal ske i en skattestraffesag, men det bør nøje overvejes, hvorvidt det ikke er hensigtsmæssigt at tage imod invitationen til et møde med Skattestyrelsen.


Omvendt er det ofte meget vigtigt, at der finder en grundig forberedelse sted forud for dette møde, hvilket efter vores anbefaling bør ske i samråd med en forsvarer, som har adgang til forsvarsgenparterne.


Derudover er det vigtigt at få en dialog om, hvorvidt der er oplysninger, som skal tilvejebringes forud for mødet, som det må forudsættes, at Skattestyrelsen ikke er bekendt med, og kan føre til, at sigtelsen evt. opgives, eller at en sanktion begrænses.


Har du brug for at få en sigtelse vurderet, eller ved du allerede nu, at du har behov for en forsvarer?


Hvis du bliver involveret i en skattestraffesag, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtigende vurdering.


Skatteafdelingen i TVC Advokatfirma fører løbende over 1.500 skatte- og afgiftssager i det administrative klagesystem samt domstolene, hvorfor vi har et indgående kendskab til alle processer ved at have en skatte- eller afgiftssag, herunder også en afledt skattestraffesag.


Vi har derfor også specialister i vores Skatteafdeling, som kan bistå dig, hvis du er blevet sigtet af Skattestyrelsen.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted