Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Det italienske datatilsyn har udgivet inspektions­plan

Kromann Reumert
14/08/2018
Det italienske datatilsyn har udgivet inspektions­plan
Kromann Reumert logo
Det italienske datatilsyn, Garante, har – som et af de første tilsyn i EU – udsendt en inspektionsplan. Inspektionsplanen kommer til at gælde for det andet halvår af 2018.



Af inspektionsplanen følger, at tilsynet har særligt fokus på italienske offentlige myndigheder og virksomheder, som behandler store mængder af personoplysninger. Herudover har inspektionsplanen et særligt fokus på de virksomheder, som er beskæftiget inden for bank og telemarketing.

Det fremgår af inspektionsplanen, at det italienske datatilsyn vil føre tilsyn med fokus på iværksatte databeskyttelsesforanstaltninger og bestemmelser om brud på persondatasikkerheden. Derudover vil tilsynet bl.a. også se på samtykke, opbevaringspolitikker, konsekvensanalyser samt udpegelse af databeskyttelsesrådgivere for de virksomheder eller myndigheder, som er forpligtede til udpegelse deraf.

I den forbindelse er det interessant, at tilsynet vil udføre deres inspektioner i samarbejde med en italiensk offentlig retshåndhævende enhed med speciale i beskyttelse af privatlivets fred og beskyttelse mod onlinesvindel, Guardia di Finanza, som hører under Italiens ministerium for økonomi og finans.


Kromann Reumerts bemærkninger


Samarbejdet mellem tilsynet og Guardia di Finanza sender et stærkt signal fra de italienske myndigheder om, at Italien tager håndhævelsen af GDPR alvorligt.

Når det er sagt, skal det dog også nævnes, at også det danske datatilsyn har udgivet en tilsynsplan.

Det danske datatilsyns tilsynsplan fokuserer blandt andet – lige som det italienske datatilsyn – på overholdelse af reglerne om sletning af personoplysninger samt udpegelse af databeskyttelsesrådgivere, hvilket er relevant i forhold til både offentlige myndigheder og private virksomheder.

Virksomheder og myndigheder rundt om i EU må indstille sig på, at de nationale tilsynsmyndigheder har sat strøm til tilsynsmaskineriet, og at de vil lade sig inspirere af hinandens tilsynsplaner og erfaringer.



 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Vigtigheden af virksomheders beskyttelse mod økonomisk kriminalitet
Vigtigheden af virksomheders beskyttelse mod økonomisk kriminalitet
17/09/2021
Compliance, Strafferet, Persondata, Finansiering og bankret
Det videre arbejde med AI-forordningen
Det videre arbejde med AI-forordningen
17/09/2021
Persondata, EU-ret
Manglende overholdelse af lagringsperioder resulterede i en bøde på 1,75 millioner
Manglende overholdelse af lagringsperioder resulterede i en bøde på 1,75 millioner
10/09/2021
Persondata
Hvornår må du videregive personoplysninger i henhold til GDPR?
Hvornår må du videregive personoplysninger i henhold til GDPR?
02/09/2021
Persondata
Datatilsynet løfter sløret for, hvad Datatilsynet spørger om, når de undersøger organisationers informationssikkerhed
Datatilsynet løfter sløret for, hvad Datatilsynet spørger om, når de undersøger organisationers informationssikkerhed
30/08/2021
Persondata
Må man benytte kropsbårne kameraer - de såkaldte bodycams i forhold til GDPR-reglerne?
Må man benytte kropsbårne kameraer - de såkaldte bodycams i forhold til GDPR-reglerne?
23/08/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted