Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Det italienske datatilsyn har udgivet inspektions­plan

Kromann Reumert
14/08/2018
146
Det italienske datatilsyn har udgivet inspektions­plan
Kromann Reumert logo
Det italienske datatilsyn, Garante, har – som et af de første tilsyn i EU – udsendt en inspektionsplan. Inspektionsplanen kommer til at gælde for det andet halvår af 2018.



Af inspektionsplanen følger, at tilsynet har særligt fokus på italienske offentlige myndigheder og virksomheder, som behandler store mængder af personoplysninger. Herudover har inspektionsplanen et særligt fokus på de virksomheder, som er beskæftiget inden for bank og telemarketing.

Det fremgår af inspektionsplanen, at det italienske datatilsyn vil føre tilsyn med fokus på iværksatte databeskyttelsesforanstaltninger og bestemmelser om brud på persondatasikkerheden. Derudover vil tilsynet bl.a. også se på samtykke, opbevaringspolitikker, konsekvensanalyser samt udpegelse af databeskyttelsesrådgivere for de virksomheder eller myndigheder, som er forpligtede til udpegelse deraf.

I den forbindelse er det interessant, at tilsynet vil udføre deres inspektioner i samarbejde med en italiensk offentlig retshåndhævende enhed med speciale i beskyttelse af privatlivets fred og beskyttelse mod onlinesvindel, Guardia di Finanza, som hører under Italiens ministerium for økonomi og finans.


Kromann Reumerts bemærkninger


Samarbejdet mellem tilsynet og Guardia di Finanza sender et stærkt signal fra de italienske myndigheder om, at Italien tager håndhævelsen af GDPR alvorligt.

Når det er sagt, skal det dog også nævnes, at også det danske datatilsyn har udgivet en tilsynsplan.

Det danske datatilsyns tilsynsplan fokuserer blandt andet – lige som det italienske datatilsyn – på overholdelse af reglerne om sletning af personoplysninger samt udpegelse af databeskyttelsesrådgivere, hvilket er relevant i forhold til både offentlige myndigheder og private virksomheder.

Virksomheder og myndigheder rundt om i EU må indstille sig på, at de nationale tilsynsmyndigheder har sat strøm til tilsynsmaskineriet, og at de vil lade sig inspirere af hinandens tilsynsplaner og erfaringer.



 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted