Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynets skabelon til databehandleraftaler bliver måske til en standardkontrakt

NJORD Lawfirm
05/09/2019
Datatilsynets skabelon til databehandleraftaler bliver måske til en standardkontrakt
NJORD Lawfirm logo

Datatilsynet offentliggjorde i starten af 2018 en skabelon, som virksomheder og myndigheder kan gøre brug af, når de udformer databehandleraftaler. Formålet med skabelonen er at hjælpe virksomhederne og myndighederne med at leve op til de minimumskrav, som blev indført med Databeskyttelsesforordningen.



I foråret 2019 anmodede Datatilsynet Det Europæiske Databeskyttelsesråd om at komme med en udtalelse om skabelonen og dens overensstemmelse med kravene i Databeskyttelsesforordningen, og den 9. juli offentliggjorde Databeskyttelsesrådet således sin udtalelse om Datatilsynets skabelon.

Udtalelsen består både af nogle generelle bemærkninger om databehandleraftaler og deres overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningens art. 28 samt af nogle konkrete bemærkninger til skabelonen. Datatilsynet udtaler nu, at de, på baggrund af Databeskyttelsesrådets udtalelse, vil udarbejde en revideret udgave af skabelonen, som de igen vil sende til Databeskyttelsesrådet.

Såfremt Databeskyttelsesrådet herefter ikke har yderligere bemærkninger til den reviderede udgave af Datatilsynets skabelon til databehandleraftaler, vil skabelonen få karakter af en standardkontrakt.

At skabelonen får karakter af en standardkontrakt, betyder blandt andet, at virksomheder og myndigheder, som anvender standardkontrakten, er sikrede overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningen, hvorimod skabelonen tidligere kun var vejledende og ikke garanterede overensstemmelse. Desuden danner standardkontrakter netop en standard inden for området, hvilket kan hjælpe virksomheder og myndigheder, når parterne skal indgå databehandleraftaler. Standardkontrakter letter således indgåelsen af aftalerne, fordi der er mindre behov for forhandlinger i forbindelse med indgåelsen.




 
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
NJORD Lawfirm logo
København
Pilestræde 58
1112 København K
33 12 45 22
33 93 60 23
copenhagen@njordlaw.com
Aarhus
Åboulevarden 17
8000 Aarhus C
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Skarp jurist med interesse for GDPR, it og dataanvendelse
Juridisk chefkonsulent med personaleledelse og faglig tyngde
FOA søger DPO
Udbudskonsulent
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Erhvervsstyrelsen varsler tilsyn på cookieområdet
Erhvervsstyrelsen varsler tilsyn på cookieområdet
19/10/2021
Persondata
Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
13/10/2021
Persondata
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
12/10/2021
Persondata
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
11/10/2021
Persondata
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
08/10/2021
Persondata
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
07/10/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted