Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Datatilsynets skabelon til databehandleraftaler bliver måske til en standardkontrakt

NJORD Lawfirm
05/09/2019
407
Datatilsynets skabelon til databehandleraftaler bliver måske til en standardkontrakt
NJORD Lawfirm logo

Datatilsynet offentliggjorde i starten af 2018 en skabelon, som virksomheder og myndigheder kan gøre brug af, når de udformer databehandleraftaler. Formålet med skabelonen er at hjælpe virksomhederne og myndighederne med at leve op til de minimumskrav, som blev indført med Databeskyttelsesforordningen.



I foråret 2019 anmodede Datatilsynet Det Europæiske Databeskyttelsesråd om at komme med en udtalelse om skabelonen og dens overensstemmelse med kravene i Databeskyttelsesforordningen, og den 9. juli offentliggjorde Databeskyttelsesrådet således sin udtalelse om Datatilsynets skabelon.

Udtalelsen består både af nogle generelle bemærkninger om databehandleraftaler og deres overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningens art. 28 samt af nogle konkrete bemærkninger til skabelonen. Datatilsynet udtaler nu, at de, på baggrund af Databeskyttelsesrådets udtalelse, vil udarbejde en revideret udgave af skabelonen, som de igen vil sende til Databeskyttelsesrådet.

Såfremt Databeskyttelsesrådet herefter ikke har yderligere bemærkninger til den reviderede udgave af Datatilsynets skabelon til databehandleraftaler, vil skabelonen få karakter af en standardkontrakt.

At skabelonen får karakter af en standardkontrakt, betyder blandt andet, at virksomheder og myndigheder, som anvender standardkontrakten, er sikrede overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningen, hvorimod skabelonen tidligere kun var vejledende og ikke garanterede overensstemmelse. Desuden danner standardkontrakter netop en standard inden for området, hvilket kan hjælpe virksomheder og myndigheder, når parterne skal indgå databehandleraftaler. Standardkontrakter letter således indgåelsen af aftalerne, fordi der er mindre behov for forhandlinger i forbindelse med indgåelsen.




 
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
NJORD Lawfirm logo
København
Pilestræde 58
1112 København K
33 12 45 22
33 93 60 23
copenhagen@njordlaw.com
Aarhus
Åboulevarden 17
8000 Aarhus C
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 28.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
17/11/2020
Persondata
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
13/11/2020
Persondata
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
11/11/2020
Persondata
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
04/11/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
30/10/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted