Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Elgiganten A/S

JURA § info
26/08/2022
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Elgiganten A/S
JURA § info logo
Ved et indbud i en af kædens butikkers varegård, blev der stjålet et returneret fjernsyn, der ikke var nulstillet for kundens personoplysninger, hvilket får Datatilsynet til at rejse alvorlig kritik af Elgigantens behandlingsproces.

Tilbage i juni 2021 tog Elgiganten A/S et fjernsyn retur, som allerede var taget i brug af kunden og dermed indeholdte kundens indtastede personoplysninger. Imens fjernsynet var under behandling for nulstilling, blev det grundet travlhed i butikken placeret i butikkens varegård. Ifølge Elgiganten A/S blev sådanne returnerede produkter ellers normalt placeret inde i butikken i et område, som kun ansatte har adgang til. Varegården blev i mellemtiden udsat for et indbrud.

Dette betød, at tredjemand fik adgang til kundens fjernsyn og dermed til personoplysninger fra diverse streaming-tjenester, som kunden var logget ind på, samt kundens browserhistorik.


Ifølge Datatilsynet havde Elgiganten A/S inden indbruddet foretaget en risikovurdering for tyveri af deres produkter og vurderet risikoen til at være høj. Derfor var varegården blevet sikret med både aflåsning, en høj væg, overvågningskameraer og bevægelsescensorer. På trods heraf, fik Indbrudstyven adgang til produktet ved at slå hul i den høje væg.


Risikovurderingen skal også rumme scenarier som f.eks. stort arbejdspres

Datatilsynet fastslog i sagen, at den dataansvarlige skal sikre sig, at produkter opbevares med tilstrækkelig sikkerhed og underlægges foranstaltninger, der matcher risikoen for forskellige misbrugsscenarier. Da Elgiganten vurderede, at risikoen for tyveri af produkter var høj, og da det er alment kendt, at medarbejdere ikke altid efterlever interne procedurer, burde risikoscenarier som et stort arbejdspres og pladsmangel have indgået i risikovurderingen. Elgiganten skulle med andre ord have taget højde for, at medarbejdere kan afvige de fastsatte procedurer – f.eks. i tilfælde af pladsmangel og stort arbejdspres. Det skriver Datatilsynet på deres hjemmeside.

Læs hele afgørelsen fra Datatilsynet her

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted