Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet udgiver længe ventet vejledende tekst om brug af personoplysninger i testøjemed

Kromann Reumert
01/11/2021
Datatilsynet udgiver længe ventet vejledende tekst om brug af personoplysninger i testøjemed
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har den 27. oktober 2021 udgivet en vejledende tekst om brug af personoplysninger, når virksomheder udvikler og tester it-systemer. Teksten forklarer, hvilke forholdsregler man skal tage.

Det kan efter omstændighederne være velbegrundet og nødvendigt at bruge personoplysninger i testøjemed.


Som altovervejende udgangspunkt skal test ikke foretages på personoplysninger. Test af personoplysninger kan dog ske i undtagelsesvise tilfælde. I nogle situationer kan det endda være et udtryk for manglende sikkerhed at sætte et it-system i produktion uden først at have testet med personoplysninger.


Brugen af personoplysninger i testøjemed kræver, at der foretages en risikovurdering først, og at der i forbindelse med risikovurderingen etableres passende sikkerhedsforanstaltninger for testmiljøet.


Den vejledende tekst indeholder en gennemgang af de rettigheder og pligter, man skal have styr på, når man benytter personoplysninger ved udvikling og test af it-systemer:


  • Behandlingsgrundlag
  • Dataminimering
  • Sletning
  • Behandlingssikkerhed

Læs den vejledende tekst fra Datatilsynet: Testdata - brug af personoplysninger ved udvikling og test af it-systemer.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Forhandlingskonsulent (jurist) til Radiograf Rådet
Skarpe jurister til internationalt kontor (genopslag)
Dygtige jurister til et politisk og udfordrende miljø i Transportministeriets departement
Skarp jurist til kommunal- og forvaltningsret
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Cloud-computing og Schrems II
Cloud-computing og Schrems II
23/11/2021
Persondata, IT- og telekommunikation
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
17/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
10/11/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
09/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Norges Datatilsyn fravælger Facebook
Norges Datatilsyn fravælger Facebook
05/11/2021
Persondata
Datingtjeneste får kritik for håndtering af persondata
Datingtjeneste får kritik for håndtering af persondata
04/11/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted