Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet udgiver længe ventet vejledende tekst om brug af personoplysninger i testøjemed

Kromann Reumert
01/11/2021
Datatilsynet udgiver længe ventet vejledende tekst om brug af personoplysninger i testøjemed
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har den 27. oktober 2021 udgivet en vejledende tekst om brug af personoplysninger, når virksomheder udvikler og tester it-systemer. Teksten forklarer, hvilke forholdsregler man skal tage.

Det kan efter omstændighederne være velbegrundet og nødvendigt at bruge personoplysninger i testøjemed.


Som altovervejende udgangspunkt skal test ikke foretages på personoplysninger. Test af personoplysninger kan dog ske i undtagelsesvise tilfælde. I nogle situationer kan det endda være et udtryk for manglende sikkerhed at sætte et it-system i produktion uden først at have testet med personoplysninger.


Brugen af personoplysninger i testøjemed kræver, at der foretages en risikovurdering først, og at der i forbindelse med risikovurderingen etableres passende sikkerhedsforanstaltninger for testmiljøet.


Den vejledende tekst indeholder en gennemgang af de rettigheder og pligter, man skal have styr på, når man benytter personoplysninger ved udvikling og test af it-systemer:


  • Behandlingsgrundlag
  • Dataminimering
  • Sletning
  • Behandlingssikkerhed

Læs den vejledende tekst fra Datatilsynet: Testdata - brug af personoplysninger ved udvikling og test af it-systemer.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted