Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynet kritiserer arbejdsgiver for at dele unødvendige oplysninger om en medarbejders afskedigelse

WTC advokaterne
01/06/2023
Datatilsynet kritiserer arbejdsgiver for at dele unødvendige oplysninger om en medarbejders afskedigelse
WTC advokaterne logo
Beskyttelse af personlige oplysninger og privatliv er vigtige faktorer i et trygt arbejdsmiljø. Datatilsynet har for nyligt udtalt kritik, hvor en arbejdsgiver delte for mange oplysninger om en medarbejders afskedigelse. Dette rejser vigtige spørgsmål om grænserne mellem arbejdsgiverens legitime interesser og individets ret til privatliv.

Ifølge Datatilsynet valgte arbejdsgiveren at orientere hele arbejdspladsen om, at medarbejderen var blevet afskediget blandt andet på grund af samarbejdsvanskeligheder. Datatilsynet kom frem til, at arbejdsgiveren gik for langt og delte unødvendige oplysninger om baggrunden for medarbejderens afskedigelse. Selvom arbejdsgiverens formål var at undgå rygtedannelse, vurderede Datatilsynet, at hensynet til den afskedigede medarbejders privatliv skulle veje tungere.


Læs også: Beskyttelse af personoplysninger på arbejdet: Hvor går grænsen?


Datatilsynet har også påpeget, at orienteringen blev sendt til en bredere kreds af personer end nødvendigt, og at der blev videregivet detaljerede oplysninger om baggrunden for medarbejderens afskedigelse. Dette overskred grænserne for, hvad der var nødvendigt og passende i forhold til formålet med orienteringen. Ved at dele sådanne oplysninger øges risikoen for rygtedannelse og skade på den pågældende medarbejders omdømme.


Arbejdsgivere bør altid respektere medarbejdernes ret til privatlivets fred og kun dele relevante og nødvendige oplysninger i forbindelse med en afskedigelse.


Beskyttelse af personoplysninger er afgørende, og arbejdsgivere skal derfor være opmærksomme på at overholde gældende databeskyttelsesregler og sikre, at de kun deler personoplysninger, når det er nødvendigt og i overensstemmelse med lovgivningen.


Læs hele afgørelsen her.


Datatilsynets vejledning om databeskyttelse i ansættelsesforhold.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Artikler, der kunne være relevante for dig
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
08/02/2024
Persondata, Kontraktret, Compliance
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
12/02/2024
Persondata, Compliance
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
20/02/2024
Persondata
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
20/02/2024
Compliance, EU-ret, Persondata
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
19/02/2024
Persondata, EU-ret
Manglende open source policy udgør en risiko for softwarevirksomheder
Manglende open source policy udgør en risiko for softwarevirksomheder
01/03/2024
Persondata, Compliance, IT- og telekommunikation
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted