Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Danskerne skal stemme om retsforbeholdet den 3. december

JURA § info
21/08/2015
Danskerne skal stemme om retsforbeholdet den 3. december
JURA § info logo

Danskerne skal til folkeafstemning om at omdanne det danske retsforbehold til en tilvalgsordning.


Danskerne skal til folkeafstemning om at omdanne det danske retsforbehold til en tilvalgsordning.

Tilvalgsordningen betyder, at Danmark selv kan vælge, hvilke retsakter på området for retlige og indre anliggender Danmark ønsker at deltage i.

Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti indgik den 10. december 2014 den politiske aftale Danmark i Europol. Det følger af aftalen, at aftalepartierne ønsker at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning for at sikre, at Danmark også fremover kan deltage fuldt ud i Europol. Aftalepartierne blev endvidere den 17. marts 2015 enige om i tilfælde af et ja til folkeafstemningen at tilvælge 22 eksisterende retsakter på området for retlige og indre anliggender.

Justitsminister Søren Pind udtaler i den sammenhæng:

”Det er uhyre vigtigt, at Danmark kan fortsætte som fuldgyldigt medlem af Europol, så vi også fremover kan være med til at bekæmpe alvorlig kriminalitet på tværs af grænserne. Danskerne står over for en vigtig og stor beslutning, når vi skal stemme om retsforbeholdet til december.”

Jurainfo.dk vil gerne lægge op til debat. Vil omlægningen være en god idé set i et juridisk perspektiv? Hvad mener du? Deltag i debatten her

Læs mere om den nye tilvalgsordning her.
 
[layerslider id="33"]

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted