Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

COVID-19: Er din betaling af social sikring påvirket af, at dine medarbejdere arbejder hjemmefra, f.eks. i sverige?

Bird & Bird
21/01/2021
COVID-19: Er din betaling af social sikring påvirket af, at dine medarbejdere arbejder hjemmefra, f.eks. i sverige?
Bird & Bird logo
Som udgangspunkt er en medarbejder omfattet af social sikring i det land, hvor medarbejderen arbejder. Dette gælder, uanset hvor medarbejderen bor inden for EU. På grund af COVID-19 pandemien gælder der dog – for medarbejdere som bor og arbejder i Sverige og Danmark – nogle undtagelser til dette udgangspunkt.

Udgangspunktet for betaling af social sikring

Som skrevet oven for, er medarbejdere som udgangspunkt dækket af social sikring i det land, hvor medarbejderen arbejder (hvis dette er inden for EU) uanset hvor medarbejderen bor, så længe dette (også) er inden for EU. Dog gælder det, at hvis medarbejderen arbejder i sit bopælsland og samtidig arbejder i et andet land inden for EU, f.eks. Danmark og Sverige, afhænger dækningen af social sikring af, hvor meget medarbejderen arbejder i hvert land.


Hvis medarbejderen arbejder mindre end 25 % i sit bopælsland, vil medarbejderen som udgangspunkt være dækket af social sikring i det land, hvor medarbejderen arbejder størstedelen af tiden. Hvis medarbejderen derimod arbejder mindst 25 % eller mere i hans/hendes bopælsland, vil medarbejderen som udgangspunkt være dækket af social sikring i bopælslandet.


Undtagelser på grund af COVID-19

På grund af COVID-19-pandemien arbejder mange medarbejdere hjemmefra, hvilket medfører at medarbejdere, som eksempelvis bor i Sverige men arbejder i Danmark, vil arbejde mere i Sverige end under ”normale omstændigheder”. Tager man udgangspunkt i ovenstående, kan dette medføre at medarbejderens dækning af social sikring vil ændres fra Danmark til Sverige.


For at undgå dette, har ”Försäkringskassan” i Sverige og Udbetaling Danmark indgået en aftale om, at medarbejderes dækning af social sikring i henholdsvis Sverige og Danmark ikke vil blive påvirket af, at medarbejderen arbejder hjemme på grund af COVID-19.

Denne undtagelse til 25 %-reglen gælder dog ikke, hvis medarbejderens arbejdsforhold ændres (hvis f.eks. medarbejderen skifter arbejde, bliver selvstændig eller lignende).


På den baggrund vil en medarbejder som bor i Sverige, men arbejder i Danmark stadig være berettiget til social sikring fra Danmark, selvom medarbejderen arbejder mere end 25 % fra hans/hendes bopæl i Sverige, hvis altså det øgede hjemmearbejde skyldes COVID-19-pandemien.


Bird & Birds kommentarer

Når de nuværende restriktioner lempes, er det forventeligt, at Försäkringskassan og Udbetaling Danmark vil trække ovenstående undtagelse til 25 %-reglen tilbage. Medarbejderen vil derfor – som inden pandemien – være berettiget til social sikring på baggrund af den generelle regel beskrevet oven for.


Det er derfor vigtigt at arbejdsgivere, som har medarbejdere der pendler mellem Sverige og Danmark, er bevidste om de midlertidige regler, men også er opmærksomme, når disse bliver trukket tilbage.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Bliv klogere på whistleblowerloven, herunder hvilke virksomheder, der har pligt til at etablere en whistleblowerordning.
Artikler, der kunne være relevante for dig
International arbejdskraft - klare anbefalinger
International arbejdskraft - klare anbefalinger
01/07/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Tidsregistrering - er I klar?
Tidsregistrering - er I klar?
19/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Kommune var for langsom
Kommune var for langsom
21/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret, Forsikring og erstatning
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
21/06/2024
Skatte- og afgiftsret, Ansættelses- og arbejdsret
Lige rettigheder til vikarer på overenskomst
Lige rettigheder til vikarer på overenskomst
20/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret, EU-ret
Nye regler for udenlandsk arbejdskraft vedtaget
Nye regler for udenlandsk arbejdskraft vedtaget
24/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted