Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

COVID-19: Arbejdsgivers adgang til at pålægge lønmodtagere test for COVID-19

Bird & Bird
27/11/2020
COVID-19: Arbejdsgivers adgang til at pålægge lønmodtagere test for COVID-19
Bird & Bird logo
Regeringen har den 19. november 2020 vedtaget en ny lov1 om arbejdsgiveres adgang til at pålægge lønmodtagere at blive testet for COVID-19. Loven ophæves automatisk den 1. juli 2021.

Pålæg om COVID-19 test

Det følger af lov om arbejdsgivers adgang til at pålægge lønmodtagere at blive testet for COVID-19 m.v., at en arbejdsgiver kan pålægge en medarbejder at blive testet for COVID-19 hurtigst muligt og endvidere oplyse arbejdsgiveren om resultatet af testen. Desuden kan arbejdsgiveren – såfremt medarbejderen er testet positiv - pålægge lønmodtageren hurtigst muligt at give arbejdsgiveren besked om den positive test samt tidspunktet for testen.


Et sådan pålæg kan kun gives af arbejdsgiveren, hvis det er sagligt begrundet i hensynet til at begrænse spredning af COVID-19 (herunder arbejdsmiljøhensyn) eller såfremt det er begrundet i væsentlige driftsmæssige hensyn.


Et pålæg om test for COVID-19 skal gives skriftligt til den/de berørte lønmodtager/lønmodtagere. Arbejdsgiveren er i denne sammenhæng forpligtet til at give en skriftlig begrundelse for pålægget. Informationen skal endvidere gives i overensstemmelse med eventuelle overenskomster herunder med inddragelse af samarbejdsudvalg eller arbejdsmiljørepræsentanten.


Test som følge af arbejdsgiveren pålæg herom, skal i videst muligt omfang gennemføres i lønmodtagerens arbejdstid. Er dette ikke muligt, skal lønmodtageren kompenseres økonomisk for den tid, der bruges på testen. Hvad der ligger i denne kompensationspligt er ikke beskrevet nærmere. Kompensationen kan således reelt være medarbejderens timeløn, et fast aftalt beløb eller måske afspadsering. Desuden er arbejdsgiveren forpligtet til at dække eventuelle rimelige udgifter, som lønmodtageren afholder i forbindelse med gennemførelsen af den pålagte test. Dette gælder eksempelvis løn i en eventuel selv-isoleringsperiode, hvor lønmodtageren ikke kan arbejde hjemme fra og hvor lønmodtageren ikke er berettiget til fuld løn under sygdom.


Sanktioner

Efterkommer en lønmodtager ikke arbejdsgiverens skriftlige pålæg om at blive testet for COVID-19 kan dette medføre ansættelsesretlige sanktioner, hvis medarbejderen skriftligt er blevet oplyst om, at sådanne sanktioner kan komme i anvendelse. Det er således væsentligt, at arbejdsgiveren gør lønmodtageren opmærksom på konsekvenserne ved manglende efterlevelse.


Hvis lønmodtageren efter pålæg herom ikke hurtigst muligt efter en positiv test oplyser arbejdsgiveren om testresultatet og tidspunkt for testen, kan dette også medføre ansættelsesretlige konsekvenser uanset om medarbejderen er blevet informeret herom.


Bliver en lønmodtager pålagt at blive testet for COVID-19 uden, at betingelserne herfor er opfyldt, kan medarbejderen tilkendes en godtgørelse. Det nærmere godtgørelsesniveau er ikke anført.


Eventuelle tvister kan behandles fagretligt, hvis virksomheden er omfattet af en overenskomst. Hvis virksomheden ikke er omfattet af en overenskomst, vil de almindelige domstole skulle behandle tvisten.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Bliv klogere på whistleblowerloven, herunder hvilke virksomheder, der har pligt til at etablere en whistleblowerordning.
Artikler, der kunne være relevante for dig
International arbejdskraft - klare anbefalinger
International arbejdskraft - klare anbefalinger
01/07/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Tidsregistrering - er I klar?
Tidsregistrering - er I klar?
19/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Kommune var for langsom
Kommune var for langsom
21/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret, Forsikring og erstatning
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
Skat og brug af udenlandsk arbejdskraft
21/06/2024
Skatte- og afgiftsret, Ansættelses- og arbejdsret
Lige rettigheder til vikarer på overenskomst
Lige rettigheder til vikarer på overenskomst
20/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret, EU-ret
Nye regler for udenlandsk arbejdskraft vedtaget
Nye regler for udenlandsk arbejdskraft vedtaget
24/06/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted