Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Afskaffelse af tinglysningsafgiften ved skibsregistrering fra 1. maj

NJORD Lawfirm
25/04/2018
156
Afskaffelse af tinglysningsafgiften ved skibsregistrering fra 1. maj
NJORD Lawfirm logo

For at øge de maritime aktiviteter i Danmark har regeringen foreslået at afskaffe registreringsafgiften for skibe i danske skibsregistre. Afskaffelsen vil styrke Dansk Internationalt Skibsregister og tiltrække danske og udenlandske redere, hvilket forventes at øge antallet af skibe under dansk flag.Forslaget understøtt Danter målsætningen i regeringens vækstplan for det Blå Danmark om, at Danmark skal bevare sin status som en stærk skibsnation, og gøre det mere attraktivt at sejle under det danske flag.

Skibe med en bruttotonnage under 5 t og mellemstore fritidsfartøjer med en bruttotonnage under 20 t og mindst 5 t omfattes ikke af lovforslaget.

Afskaffelsen af tinglysningsafgiften ved skibsregistrering er fremsat ved lovforslag nr. 174 den 28. februar 2018. Lovændringen forventes at træde i kraft den 1. maj 2018, med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2018. Skibsredere der har betalt tinglysningsafgift i perioden 1. januar 2018 til og med den 30. april 2018 kan ansøge om at få tilbagebetalt den indbetalte afgift fra told- og skatteforvaltningen. Ansøgning om tilbagebetaling af ovennævnte afgift, skal være i hænde hos told- og skatteforvaltningen senest den 31. juli 2018.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
NJORD Lawfirm logo
København
Pilestræde 58
1112 København K
33 12 45 22
33 93 60 23
copenhagen@njordlaw.com
Aarhus
Åboulevarden 17
8000 Aarhus C

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
Følg Jurainfo.dk på:
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted