Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Afskaffelse af tinglysningsafgiften ved skibsregistrering fra 1. maj

NJORD Law Firm
25/04/2018
Afskaffelse af tinglysningsafgiften ved skibsregistrering fra 1. maj

For at øge de maritime aktiviteter i Danmark har regeringen foreslået at afskaffe registreringsafgiften for skibe i danske skibsregistre. Afskaffelsen vil styrke Dansk Internationalt Skibsregister og tiltrække danske og udenlandske redere, hvilket forventes at øge antallet af skibe under dansk flag.Forslaget understøtt Danter målsætningen i regeringens vækstplan for det Blå Danmark om, at Danmark skal bevare sin status som en stærk skibsnation, og gøre det mere attraktivt at sejle under det danske flag.

Skibe med en bruttotonnage under 5 t og mellemstore fritidsfartøjer med en bruttotonnage under 20 t og mindst 5 t omfattes ikke af lovforslaget.

Afskaffelsen af tinglysningsafgiften ved skibsregistrering er fremsat ved lovforslag nr. 174 den 28. februar 2018. Lovændringen forventes at træde i kraft den 1. maj 2018, med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2018. Skibsredere der har betalt tinglysningsafgift i perioden 1. januar 2018 til og med den 30. april 2018 kan ansøge om at få tilbagebetalt den indbetalte afgift fra told- og skatteforvaltningen. Ansøgning om tilbagebetaling af ovennævnte afgift, skal være i hænde hos told- og skatteforvaltningen senest den 31. juli 2018.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted